П'яте покоління мінівена Хонда

5 травня 2015

Зірка сімейної лінійки моделей Хонда знов піддалася реінкарнації. Японський бренд представив нове, п'яте за рахунком, покоління мінівена СтепВейчиэн.Зовнішність семимісного бестселера помітно зменшилась в кубічних, властивостях попередньої моделі, проте зберегла кілька характерних рис всього сімейства StepWGN. 

Зокрема знайому двохоб'ємну форму кузова і агресивну передню оптику, з корпоративними геральдичними гратами радіатора. Компанію їй на передку становить новий передній бампер з динамічною пластикою противотуманок і повітрязабірників, які залежно від комплектації моделі можуть мати різний стиль оформлення.

 

При погляді на профіль "п'ятого" StepWGN в очі відразу ж кидаються незвичайна форма колісних арок, і нове бічне скління, інтригуюче специфічними обводами. Воно не тільки помітно витягується вперед, займаючи простір над передньою віссю, але і авангардно «ламається» з лівого боку за зсувними дверима, утворюючи разом з склінням і вертикальними стоп-сигналами корми асиметричну композицію. Таке дизайнерське рішення не що інше, як данина новій системі відкривання багажних дверей від Honda. Іменована розробниками дверима «Ваку-Ваку» вона здатна відкриватися як вгору (за класичною схемою), так і в бік, розділяючись на дві нерівні секції. 

 

Дивіться також каталоги:

                              Вид Хонда мінівен 2015

 

Незважаючи на те, що StepWGN 2016 модельного року позиціонується як абсолютно новий мінівен з абсолютно новим оформленням екстер'єру та інтер'єру, його форми недалеко пішли від моделі 2009 року. Всьому виною асиметрична прямокутна приладова панель, що об'єднала екран мультимедійної системи і зону над трьохспицевим колесом. Втім, якщо почати придивлятися до нюансів, то можна легко помітити нове розташування електронних приладів (під козирком над торпедою), нову форму панелі КПП і нові горизонтальні дефлектори, що нависають над глибоким боксом бардачка. Крім того, салон StepWGN легко може похвастатись і новою схемою розташування сидінь, що надає майбутньому власнику на вибір 7- або 8-місцеву компоновку інтер'єру на вибір.

 

У рух мінівен буде приводити 1,5-літровий бензиновий турбомотор сімейства VTEC. Його потужності в 150 к.с. і крутний момент в 203 Нм цілком повинно вистачити, щоб обертати як виключно передню, так і всі осі StepWGN одночасно (залежно від комплектації). При цьому витрата палива новинки обіцяють зберегти на рівні 5,6 літрів на 100 км японських  доріг.  Офіційно Step WGN почав продаватися ще вчора. За ціною 2288000 йен за штуку.

                                      Вигляд спереду на Хонда мінівен 2015

Поки японці не повідомляють, чи будуть у нового вена поставки і в інші країни. Якщо коротко говорити, то ясно те, що японці продовжують клепати авангардні і ергономічним продумані мінівени мрії. Новий StepWGN не виняток, він класичний зразок з єдиним мотором і нескінченним числом модифікацій. 

Попередня стаття Рестайлінговий Лексус ЕС
Рестайлінговий Лексус ЕС
П’ять нових правил на дорозі
Наступна стаття П’ять нових правил на дорозі

Популярні новини