Скандал: із BMW і Bosch судяться

24 вересня 2019

У США почали судитися із німецькими концернами BMW і Bosch у рамках "дизельного скандалу". У ньому стверджується, що продані в період з 2009 до 2013 року автомобілі BMW X5 і BMW 335d перевищують допустимі норми дизельних вихлопів у 27 разів. Раніше в заяві були названі ймовірні маніпуляції даними про кількість шкідливих викидів в атмосферу від вихлопу дизельних двигунів. У новому позові, поданому 23 вересня, стверджується, що машини марки BMW оснащені таким же пристроєм, який занижує показники дизельних вихлопів або і зовсім відключає контроль рівня шкідливих викидів, як і авто Volkswagen.

дизельний скандал почався у 2015 році з volkswagen
Що стосується Bosch, ця компанія є постачальником деталей для автомобільного концерну BMW. Їх, у свою чергу, позивачі звинуватили у виробництві "брехливого" програмного забезпечення. Компанія дійсно була активним і знаючим учасником цієї "афери", що і було відзначено в документі.

Позов юридичної компанії Hagens Berman проти концернів General Motors, Volkswagen, Fiat Chrysler, Daimler і Ford в березні 2018 року було відхилено. Але суд надав можливість змінити подану заяву. Тому за минулий час позивачі провели додаткові аналізи показників вихлопів дизельних моторів.

дизельне паливо не є екологічно чистим
Сам "Дизельгейт" почався ще у 2015 році, з того моменту, як влада Штатів ініціювала власне розслідування цього питання і змусила Volkswagen визнати факт наявності обладнання для заниження даних про кількість шкідливих викидів від дизелів на мільйонах автомобілів.

Цей екологічний конфлікт викликав масове відкликання машин концерну з ринку Сполучених Штатів для усунення проблеми. Також у рамках врегулювання скандалу компанія виплатила штрафи і компенсації на на більш ніж 18 мільярдів доларів.

Дивіться також каталоги:

Примітно, що слідом за VW штрафи виплатили такі концерни, як Porsche, Audi і постачальник комплектуючих Bosch.

Попередня стаття Працівники розбили КамАЗ прямо на заводі
Працівники розбили КамАЗ прямо на заводі
Унікальні машини-рятувальники тепер в Україні
Наступна стаття Унікальні машини-рятувальники тепер в Україні

Популярні новини