Слабкі місця автомобілів, які спрощують життя викрадачам

29 січня 2020

Викрадачі представляють серйозну загрозу для будь-якого автомобіліста. Часом водії і не здогадуються, до яких методів прибігають шахраї, щоб здійснити задумане злодіяння!
Навіть надсучасні транспортні засоби мають слабкі місця. Фахівці назвали вразливі сторони більшості автомобілів:

Система безключового доступу

Дослідження найбільшого німецького автомобільного клубу ADAC показало, що автомобілі з безключевим доступом можна зламати всього за кілька хвилин. З цим впорається навіть недосвідчений злодій! Для цього не потрібно надскладне сучасне обладнання. Досить мати спільника і ретранслятор - спеціальний прилад, який сканує і збільшує дальність сигналу від автомобільного брелока. Деякі водії вважають, що обгортка з фольги зможе забезпечити необхідний рівень захисту від угону - але це помилка.

Викрадення за допомогою ретранслятора фото

Серцевина замка водійських дверей

Класичний варіант злому авто - висвердлити серцевину замка, вийняти її і відкрити двері за допомогою звичайної викрутки. Цей спосіб древній як світ, але злочинці продовжують ним користуватися донині.
Розкрити двері також можна, якщо закрутити в серцевину саморіз і вирвати його за допомогою екстрактора - спеціального інструменту для видалення зламаних болтів або збройових гільз. Потім залишиться лише провернути внутрішню частину замку викруткою.
Можна легко уберегти своє авто від такого способу злому, встановивши механізм, який блокує двері.

Розбите скло

Розбити вікно - це один із найбільш примітивних і поширених способів проникнути всередину автомобіля. Вся справа в тому, що так простіше дістатися до блоку штатної сигналізації. Наприклад, в автомобілях марок Land Rover і Lexus ця система знаходиться під обшивкою на правій задній стійці машини.
Однак розбити скло буде куди складніше, якщо наклеїти броньовані плівки.

Розбите скло авто фото

Підкапотний простір

Досить часто автомобілісти встановлюють на електронний блок управління спеціальний пристрій проти викрадення - іммобілайзер. Він надійно блокує деякі модулі транспортного засобу і перешкоджає викраденню. Однак часто блок управління знаходиться під капотом і зловмисники можуть замінити його на блок без пристрою проти викрадення. В такому випадку, щоб завести машину і виїхати, викрадачеві буде потрібно менше хвилини.
Щоб уникнути такого розвитку подій радимо встановити замки капота і локальну захист електронного блоку управління.

Вбудований іммобілайзер

Вбудований іммобілайзер легко "знешкодити". Для цього зловмисникові треба всього лише підключити до діагностичного роз'єму новий чіп-ключ і прописати його в пам'яті штатного приладу. Потім запустити двигун за допомогою кнопки або спеціального інструменту в серцевині замка запалювання.
Якщо встановити систему безпеки з кріптокодом і цифровим модулем блокування дверей із захистом від електронного злому, зловмисники не зможуть пробратися до вас в авто.

Попередня стаття Як шахраї спекулюють талонами на паливо
Як шахраї спекулюють талонами на паливо
Як інвалід може безкоштовно розмитнити автомобіль?
Наступна стаття Як інвалід може безкоштовно розмитнити автомобіль?

Популярні новини