Старе нове шахрайство: що робити, якщо виявили навісний замок на колесах автомобіля

27 листопада 2019

Іноді здається, що автомобільні шахраї змагаються у створенні самого дивного способу вимагання грошей із чесних громадян. За останній час українські автомобілісти знову зіткнулися із безліччю розлучень, але як показує практика, всі ці методи вимагання грошей вже були випробувані раніше.
Зараз набирає популярність незвичний для українських водіїв спосіб шахрайства - аферисти прикріплюють на колісний диск автомобіля навісний замок. Найбільш просунуті зловмисники створюють саморобну конструкцію, яку встановлюють на колесо замість двох болтів. Очевидно, що продовжувати рух із замком на колесі не можна, адже це може призвести до серйозних і небезпечних для життя наслідків.

автомобільне шахрайство фото

Злочинці розраховують, що більшість водіїв прекрасно усвідомлюють можливу шкоду від такої конструкції на диску і не володіють необхідними знаннями, обладнанням і часом, щоб позбутися від замка. Однак вирішити цю головоломку можна простіше - просто подзвонити шахраям, перевести гроші і отримати код або ключ. Втім, найчастіше злочинці просто зникають, отримавши гроші.
Але не варто впадати у відчай! Замок можна без проблем спиляти ножівкою. У випадках, якщо конструкція колеса була порушена, просто поставте запаску. Хоча, шахраї практично ніколи не витрачають багато грошей на замки для своїх афер, тобто можна вирішити головоломку просто вийнявши серцевину за допомогою викрутки.

Попередня стаття Електронні водійські права вже з грудня
Електронні водійські права вже з грудня
Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям
Наступна стаття Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям

Популярні новини