Существенный недостаток у измерителях скорости - штрафы отменяются!

20 вересня 2019

"Труками" тільки нещодавно почали використовувати на дорогах України, але автомобілісти вже знайшли недоліки у їх роботі. Наприклад, уже відомий випадок зупинки водія за перевищення швидкості - відеофіксацію порушення зафіксував прилад TruCam. Однак "правопорушник" звернув увагу, що прилад не опломбований, отже інспектор не має жодного права використовувати цей TruCam для фіксації порушення. Поліцейський  проігнорував зауваження водія і виписав йому штраф у розмірі 425 грн. Звичайно, “постраждалий” оскаржив рішення в суді. Свою правоту він аргументував наказом Мінекономрозвитку №193, в якому сказано, що вимірювальний прилад не вважається повіреним, якщо пломбу або відбиток повірочного тавра пошкоджено, або документ про повірку втрачено. У якості доказу водій додав до позову фотографію неопломбованого пристрою.радар TruCam для автоматичної фіксації перевищення швидкості

Суд прийняв рішення, що показники швидкості руху авто, які були виміряні приладом “TruCam LTI 20/20”, не є доказом, адже інструмент вимірювання не був повірений належно чином.
У підсумку штраф було скасовано.

Завжди перевіряйте наявність повірочної пломби на вимірювальних приладах, якщо інспектори звинуватили вас у порушенні правил дорожнього руху. Якщо ви не виявити таку пломбу, не соромтеся повідомити поліцейського про незаконність його дій.

Попередня стаття Від сьогодні радарів TruCAM стане ще більше: карта розташування
Від сьогодні радарів TruCAM стане ще більше: карта розташування
В Україні планується введення системи моніторингу витрат при прокладанні доріг
Наступна стаття В Україні планується введення системи моніторингу витрат при прокладанні доріг

Популярні новини