Toyota Camry 2011-2017: типові проблеми популярного седана

25 травня 2022

Toyota –  одна з найпопулярніших марок українського автобазару, а Camry – лідер серед моделей бренду. Пошуковий робот AutoMoto.ua зібрав з усіх автосайтів України 9 000+ оголошень Тойота. З них 2000+ складають пропозиції про продаж Камрі. Седану вдається підкорити покупця стилем та якістю. І все ж таки будемо реалістами: кожне покоління авто має свої “болячки”. З якими несправностями можуть зіткнутися власники Тойота Камрі 2011-2017 років випуску?

Сьоме покоління Toyota Camry дебютувало у 2011 році та отримало індекс VX50. Бренд представив одразу три версії седана: для внутрішнього ринку Японії, для США та для Європи. Вони відрізнялися і зовнішнім виглядом, і технічними параметрами. Спільним було лише одне – відсутність механічної коробки передач. Після рестайлінгу 2014 року європейський та японський седан отримав новий індекс VX55. Створення різних моделей для конкретних ринків пояснює таку різноманітність комплектацій та модифікацій Камрі на автобазарі.

Невибагливі двигуни

Вибрати комплектацію двигуном Тойота Камрі на АвтоМото

Хоча варіантів силових агрегатів у Camry VX50 є цілих 5, всі одні мають дві загальні характеристики – надійність та вимогливість до сервісу. Двигуни не спричиняють серйозних проблем власнику, але натомість очікують якісні мастило та бензин.

Багато автомеханіків радять зупинити вибір на 2,5-літровому моторі. А ось тим, хто налаштований на топовий 3,5-літровий двигун, варто бути уважним. Якщо попередній власник "грішив" із частотою заміни масла або експериментував з його марками, можуть виникнути проблеми із шестернями системи VVT-i. Щоб їх замінити, доведеться знімати двигун. 

Простий та зрозумілий "автомат"

Toyota Camry 2011-2017 оснащені лише АКПП. Це 4-, 5- та 6-ступінчасті агрегати. Загалом на них мало скаржаться. Усі трансмісії успішно використовуються брендом і на інших моделях.
Єдина вимога до АКПП Камрі – своєчасна заміна мастила (після кожних 60 тис. км).

Делікатне ЛКП

Типові проблеми Тойота Камрі VX50

Кузов Camry відрізняється стійкістю до корозії. Але це не заважає лакофарбовому покриттю бути дуже “ніжним”. Дрібні подряпини з'являються швидко, особливо якщо авто часто їздить трасою. Частина екземплярів відзначилася здуттям фарби в перший рік після випуску. Такі екземпляри перефарбували за гарантією.

Специфічна електроніка

Всі Тойота Камрі щедро оснащені опціями мультимедіа, комфорту та безпеки. Загалом електроніка зарекомендувала себе як надійна. При цьому в деяких машинах "туплять" датчики дощу та "зависає" інформаційно-розважальна система.

Яким буде вердикт? Toyota Camry сьомої генерації (2011-2017) – дуже вдалий вибір. Вік ще не встиг серйозно позначитися на стані седана, особливо на автомобілі 2016-2017 років. Головне, ретельно перевірити машину перед покупкою. 

Попередня стаття Кросовери від 10 000$ до 15 000$: шукаємо на AutoMoto.ua
Кросовери від 10 000$ до 15 000$: шукаємо на AutoMoto.ua
5 порад для тих, хто вперше вибирає електросамокат
Наступна стаття 5 порад для тих, хто вперше вибирає електросамокат

Популярні новини