В боротьбі з постійним пилом: як зберегти авто чистим влітку

10 травня 2024

Поради щодо догляду за авто влітку

Навесні здається, що проблема постійно брудного авто позаду. Адже  нарешті дороги висохли і з-під коліс сусідніх машин не летить снігова “каша”. Але теплий сезон має свої нюанси. І з першим теплом автомобілістам починає дошкуляти пил на кузові та в салоні. В цій статті ми розглянемо кілька простих, але ефективних порад, як зробити так, щоб машина менше бруднилась навесні та влітку.

1. Використовувати віск для кузова

Після миття автомобіля використайте віск або спеціальний силіконовий засіб для обробки кузова. Це створить захисний шар, який ускладнить налипання пилу, бруду, пилку рослин, пташиного посліду на поверхню авто. Також, оброблену поверхню легше мити.

Особливості догляду за автомобілем влітку

2. Подбати про спецзасоби для чищення

Звичайна автомийка не завжди здатна впоратись з плямами від деревною смолою, пташиним послідом чи залишками комах. Якщо ж вчасно не очистити кузов від таких “проблем”, вони буквально вїдаються в покриття. Для складних випадків варто мати спеціальний засіб для видалення органічних забруднень. Це стосується як кузова, так і скла та пластикових елементів. 

3. Уникати паркування під деревами

Пилок рослин може залишати на автомобілі неприємні плями та сліди. Вони псують зовнішній вигляд автомобіля та вимагають додаткових зусиль під час миття. До того ж, пилок потрапляє в вентиляційні отвори та осідає в системі вентиляції, чим впливає на якість повітря в салоні та роботу кондиціонера.

Пилок рослин інтенсивно осідає на автомобілі, якщо він тривалий час припаркований поруч з деревами або кущами. Спробуйте залишати машину подалі від них, особливо у період цвітіння рослин.

4. Користуватись автомобільним чохлом

Ідеальний спосіб захистити автомобіль від пилу та бруду — це використання автомобільного чохла. Він захищає кузов від прямого контакту з пилом, смолою чи пилком рослин, пташиним послідом. До того ж, чохол збереже від забруднення внутрішній простір авто.

Як захищати автомобіль влітку

5. Регулярно мити автомобіль

Чи не найважливішим кроком до чистоти кузова є регулярне миття. Використовуйте високоякісні мийні засоби та м'яку ганчірку, щоб уникнути подряпин на лакофарбовому покритті. Почистіть колісні диски, оскільки саме вони часто збирають найбільше пилу та бруду.

6. Чистити фільтри

Навесні регулярно перевіряйте та чистіть повітряні фільтри салону та двигуна. Це не лише допоможе зберегти чистоту та свіжість всередині авто. Забруднені фільтри знижують потік повітря та погіршують роботу двигуна. Якщо повітряний фільтр салону забитий пилом, кондиціонер не може працювати на повну.

Якщо ви ще не підготували свій автомобіль до весни, ось короткий чек-лист з сезонного догляду.

Попередня стаття Вигідне вкладення: знайдено 7 авто для вигідного перепродажу на AUTOMOTO.UA
Вигідне вкладення: знайдено 7 авто для вигідного перепродажу на AUTOMOTO.UA
Моторне масло та рідини для автомобілів Castrol. Все, що потрібно
Наступна стаття Моторне масло та рідини для автомобілів Castrol. Все, що потрібно

Популярні новини