В яке авто вигідно вкласти гроші?

20 квітня 2015

З настанням кризи і простих часів в Україні, ціни на автомобілі впали в доларах і піднялися до небачених висот в гривнях. Але є й такі автомобілі, які з роками не втрачають вартості. Серед таких автомобілів виявилися марки як Toyota, Suzuki, Volkswagen, Chevrolet та інші.

- За три роки автомобіль як правило дешевшає на третину, тобто на 30%. Якщо ви купили допустимо Hyundai за 20 тисяч доларів, то вже через три роки цей автомобіль впаде в ціні мінімум на п'ять тисяч доларів і буде коштувати не більше 14-15 тисяч доларів, - каже автокредиторів Євген Романов. - Така тенденція нормальна. Час проходить, з'являються нові моделі. Серед автомобілів можу виділити деякі марки, які не особливо дешевшають - це Honda, Toyota, Mitsubishi і Mercedes. Втім, японські автомобілі взагалі дешевшають менше ніж німецькі, так як в обслуговуванні вони трохи дешевше. Але тут все залежить від модельного ряду.


Сайт Автомото проаналізував ринок б / в автомобілів за останні три роки.

 

Які авто вигідно купуватиДані взяті з сайту Авто Мото в період з 2012 по 2015 роки. Ціна за б/у автомобілі вказана в доларах.

 

Поради: Як вибрати авто, яке не подешевшає?


1. Авто не витратне в експлуатації. Не варто купувати авто, за обслуговування якого на СТО потрібно буде платити великі гроші (припустимо за обслуговування BMW вам потрібно буде заплатити в 1,5-2 рази більше грошей, ніж за обслуговування того самого Chevroleta). Не варто купувати і ті автомобілі, які «їдять» багато палива. Вам швидко набридне годувати свого «залізного коня».


2. Подивіться коли модель пройшла рейстайлінг. Найкраще купувати популярні марки автомобілів, модель якого нещодавно пройшла рейстайлінг, тобто зміну стилю. Взяти до прикладу новий Сhevrolet Aveo, на скільки він гарніше виглядає ніж його попередник, а ціна суттєво не відрізняється. Так що якщо збираєтеся купувати певну марку авто, подивіться в інтернеті на сайтах виробника коли буде оновлюватися стиль тієї чи іншої марки - це в майбутньому заощадить пару тисяч доларів при перепродажі авто.


3. Не купуйте дуже дороге авто. Дорогі авто дешевшають швидше ніж просте бюджетне. Буває, що за пару років ціна падає не тільки на 30%, але й на всі 50%. Візьміть наприклад Toyota Highlander (у 2012 коштував 36 тисяч у.о., а на початку квітня таке авто можна купити і за 20 тисяч доларів).

Попередня стаття Сеат представив нову версію мінівена Альхамбра
Сеат представив нову версію мінівена Альхамбра
Рестайлінговий Лексус ЕС
Наступна стаття Рестайлінговий Лексус ЕС

Популярні новини