У міністерстві в черговий раз змінюють порядок розмитнення "евроблях"

20 вересня 2019

У Мінінфраструктури України запропонували чергову зміну в сфері розмитнення автомобілів на європейських номерах: тепер всі машини з іноземною реєстрацією розділять на дві категорії, і в залежності від цього будуть застосовувати різні ставки для їх оформлення.

До першої категорії планують віднести більш старі автомобілі, які вже ввезені на територію України (до певного року випуску і об'єму двигуна) і встановити єдину фіксовану ставку розмитнення.
За словами заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка, таким чином планують зняти 80% "проблемних" автомобілів.
До другої категорії пропонують віднести більш нові авто і планують розраховувати платіж за їх розмитнення по спеціальній формулі.

У цій нараді щодо перегляду порядку розмитнення, яка відбулася 19 вересня, прийняли участь не тільки депутати, а й представники міністерства, громадських організацій, Державної митної і фіскальної служб.

автомобілі з іноземною реєстрацією фото

Щоправда, невирішені проблеми досі залишаються. Наприклад, проблема вже ввезених у країну машин і питання оформлення автомобілів спеціального призначення. Запропонований законопроект повинен допомогти впоратися з перерахованими труднощами.

Максим Нефьодов, Голова Державної митної служби, повідомив, що у відомстві активно працюють над запуском калькулятора розрахунку платежів. Ця методика обіцяє бути зрозумілою для всіх автомобілістів.
Новий законопроект планують внести до Верховної Ради до кінця 2019 року.

Попередня стаття Від сьогодні радарів TruCAM стане ще більше: карта розташування
Від сьогодні радарів TruCAM стане ще більше: карта розташування
В Україні планується введення системи моніторингу витрат при прокладанні доріг
Наступна стаття В Україні планується введення системи моніторингу витрат при прокладанні доріг

Популярні новини