В Україні почнуть зважувати авто просто під час руху

6 вересня 2019

“Укравтодор” дасть старт системі автоматичного зважування вже у жовтні цього року. Перші 6 пунктів для перевірки ваги вантажівок обладнають на в'їздах до Києва. Всього планують встановити близько 100 таких "воріт", в першу чергу на нещодавно відремонтованих ділянках траси. Це допоможе зберігати дороги не "розбитими" довше.
Для контролю стану відремонтованих доріг і здійснення вагового контролю вантажівок необхідний додатковий штат співробітників Державної служби України з безпеки на транспорті. Щоб не залежати від кадрів Укртрансбезпеки, "Укравтодор" запускає систему автоматичного зважування під час руху Weight-in-Motion (WiM). Вона дозволить відфільтрувати перевантажений транспорт із загального потоку. Всього в цьому році відкриють шість таких пунктів на в'їздах до Києва. Штраф водієві буде нараховуватися автоматично. Далі порушник повинен буде прямувати до спеціального пункту для розвантаження. У разі, якщо він відмовиться це робити, його затримають співробітники поліції.
система автоматичного зважування автомобілівв WiM Україна
WiM-система повністю автоматизована, тому виключає людський фактор і обіцяє хороший результат. Недобросовісні перевізники знищують відремонтовані дороги, тому необхідно впровадити ваговий контроль на українських трасах.
В областях, де розвинений сільськогосподарський сектор, ця проблема особливо актуальна.
Глава "Укравтодору" поділився в інтерв'ю, що одні такі "ворота" обійдуться в 1 млн. евро. Також з його слів, Україна вже домовилася про фінансування цього проекту зі Світовим банком та іншими міжнародними фінансовими організаціями. Якщо пілотний проект буде вдалим, "Укравтодор" займеться пошуком додаткового фінансування.

Попередня стаття Нові правила парковки в Україні в дії (відео)
Нові правила парковки в Україні в дії (відео)
Держава знову “взялась” за любителів випити і сісти за кермо. Нові покарання
Наступна стаття Держава знову “взялась” за любителів випити і сісти за кермо. Нові покарання

Популярні новини