В Україні відмінять ліві повороти на трасах: деталі

27 листопада 2019

У Міністерстві регіонального розвитку повідомили, що в Україні планують внести зміни в містобудівні норми, а саме заборонити проектування лівих поворотів на трасах із інтенсивним рухом, щоб знизити кількість ДТП.
Експерти прокоментували, що зараз при проектуванні лівих поворотів відсутня будь-яка прив'язка до щільності потоку. А саме виконання цього маневру становить 30% всіх аварій. Тому ліві повороти на жвавих дорогах пропонують замінити багаторівневими розв'язками.

Безпечні ліві повороти і кільцева розв'язка в киеве фотоТаким чином для трас, якими проїжджає понад 11 тисяч автомобілів в день, ліві повороти заборонять повністю - замість цього розворот буде здійснюватися через багаторівневі розв'язки. А на тих дорогах, де щільність руху становить менше 11 тисяч машин на добу, будуватимуть кільцеві розв'язки і спеціально спроектовані безпечні ліві повороти.
У міністерстві поки що не оголосили точної дати набуття проектом чинності, але нововведення торкнуться тільки реконструйованих і нових доріг.

Теги:
ПДД
Попередня стаття Електронні водійські права вже з грудня
Електронні водійські права вже з грудня
Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям
Наступна стаття Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям

Популярні новини