В Україні пропонують ліпити дороги з глини

10 жовтня 2019

В Україні постійно шукають способи, як швидко, якісно і недорого поліпшити стан доріг. На допомогу прийшли австрійці зі своєю технологією прокладання глиняних доріг. Отже, розповімо докладніше.

Канадські дороги вже близько 30 років прокладають з глини. Ще 50 інших країн світу підтримали ініціативу і використовують дану спецтехнологію. І ось в Україні компанія "ХОЛЬЗО ГМБХ" (Австрія) до кінця жовтня хоче прокласти 1 км дороги з глини між с. Данилово та с. Олександрівка (Хустський район, Закарпатська область), за допомогою спеціальної технології.

Суть методики: спеціальна рідина (яка саме невідомо) перемішується з глиною, перетворюючи її в твердий матеріал. Австрійці відзначають, що будівництво автомагістралі з асфальтобетону обходиться в 5-6 разів дорожче.

Австрійці побудують першу дорогу з глини в ЗакарпаттіПереваги технології:

1. Бюджет в 5-6 разів дешевше.

2. Гарантія на таку дорогу - 10 років.

3. Будувати дороги за допомогою глини можна при будь-якій погоді.

4. Пройшла випробування в експертному інституті.

В майбутньому дороги з глини можуть стати основою для асфальтобетонного полотна. Експерти кажуть, що, судячи з пріоритетів, такий спосіб прокладання трас хороший, але більше підходить для доріг в лісах і селах. Якщо уряд Закарпатської області вважатиме методику вигідною і ефективною, то цілком ймовірно, що її будуть успішно використовувати і в інших регіонах.

 
Попередня стаття Україну захопили кросовери: які авто купляли найчастіше від початку року
Україну захопили кросовери: які авто купляли найчастіше від початку року
Українським водіям нагадали, який штраф є найдорожчим
Наступна стаття Українським водіям нагадали, який штраф є найдорожчим

Популярні новини