В Україні водія позбавили прав за несплату аліментів

26 лютого 2020

Головне управління Нацполіціі Київської області повідомило про винятковий випадок. У чоловіка вилучили водійські права за несплату аліментів.

Це сталося в селі Іванівка під Білою Церквою. Патрульні поліцейські зупинили 33-річного водія автомобіля ВАЗ 2106. У ході перевірки по базі даних Міністерства внутрішніх справ з'ясувалося, що водій є правопорушником. Він тривалий час ухилявся від сплати аліментів. У державній виконавчій службі в зв'язку з цим встигли відкрити відповідне виробництво.

Поліцейські вилучили у чоловіка водійське посвідчення відповідно до процесуальних норм і склали протокол, оскільки водій не мав права керувати транспортним засобом.

Таким чином можна позбутися прав, якщо уникати виплат на утримання дитини. Раніше у осіб, які мають борги за виплати аліментів, могли хіба що вилучити майно. Зараз все частіше водіїв позбавляються водійських прав. Можливо, тільки так можна змусити злісних боржників взятися за розум.

Нагадаємо, що цей закон був прийнятий ще в 2017 році. Внесені зміни повинні були напоумити недобросовісних батьків, які вважають за краще ухилятися від обов'язку утримувати своїх дітей.
Юристи відзначають, що оновлені норми закону значно погіршать становище порушників. Адже крім заборони експлуатувати транспортний засіб і виїжджати на ньому за межі країни, з безвідповідальних батька або матері знімається право надавати дитині дозвіл або заборону на виїзд в іншу країну. Також злісний неплатник не має право оскаржити постанову в суді.

Теги:
штрафы
Попередня стаття Причіп для електрокарів, який додає запас ходу. Фото
Причіп для електрокарів, який додає запас ходу. Фото
"Волга" з автоматичною коробкою перемикання передач. Відео
Наступна стаття "Волга" з автоматичною коробкою перемикання передач. Відео

Популярні новини