Все про доливання моторної оливи

22 березня 2024

Як долити моторну оливу

Більшість автовласників, як не дивно, не особливо замислюються про моторну оливу. Але чи знаєте ви, що регулярне доливання моторної оливи - одне з найважливіших завдань з технічного обслуговування вашого автомобіля? Моторна олива необхідна в першу чергу для змащування поверхонь, що труться, захисту їх від зношування, для підтримки чистоти і безперебійної роботи двигуна. Згодом моторна олива може руйнуватися та забруднюватися відкладеннями та шламом. Якщо це станеться, це може призвести до серйозного пошкодження двигуна. Ось чому важливо регулярно перевіряти рівень та стан моторної оливи та при необхідності доливати її. Але як часто це потрібно робити? І як краще заливати моторну оливу?

Коли доливати моторну оливу?

Якщо ви помітили, що рівень оливи в двигуні низький, важливо якнайшвидше долити її. Залежно від того, наскільки він низький, долив може виграти вам деякий час, перш ніж вам знадобиться повна заміна оливи. Вам слід регулярно перевіряти рівень оливи у двигуні. Ми б рекомендували відкривати капот кожні кілька тижнів та завжди перед дальньою подорожжю. Частота доливу моторної оливи залежатиме від кількості оливи, що споживається вашим автомобілем. Деякі автомобілі споживають більше оливи, ніж інші, через великий пробіг, зношені прокладки або просто конструкційні особливості, тому важливо перевірити посібник користувача, щоб дізнатися, що рекомендує виробник.

Яку моторну оливу слід використовувати?

Якщо вам цікаво, яку моторну оливу використовувати для вашого автомобіля, ви не самотні. Багато власників транспортних засобів не впевнені в тому, який тип оливи найкраще підходить для їхнього автомобіля, і це правильне питання. При виборі потрібної моторної оливи для вашого автомобіля слід враховувати кілька факторів. Тип оливи буде залежати від марки і моделі вашого автомобіля, а також від кліматичних умов та ваших звичок водіння. На ринку представлено безліч різних типів моторної оливи. Отже, як вибрати відповідний варіант для свого автомобіля?

Перший крок – звернутися до посібника з експлуатації вашого автомобіля. Це дасть вам конкретну інформацію про те, який тип оливи рекомендується, і це найкращий спосіб дізнатися, яка олива підходить для вашого автомобіля.

Зібравши всю цю інформацію, ви зможете прийняти обґрунтоване рішення про те, яка моторна олива підходить для вашого автомобіля. Майте на увазі, що для різних автомобілів потрібні різні типи оливи, тому важливо вибрати те, що спеціально розроблене для вашого автомобіля. Самий надійний та правильний варіант це обирати оливу з конкретним допуском автовиробника, що прописаний в інструкції по експлуатації. Використання неправильної оливи може призвести до пошкодження двигуна.

Якщо ви все ще не впевнені, яку моторну оливу використовувати, ви завжди можете звернутися за порадою до професіоналів або скористатися спеціальним підбором, наприклад, тут. Якщо ж у вас виникнуть проблеми з підбором, то технічна підтримка зможе допомогти вам вибрати потрібну оливу для вашого автомобіля.

Як долити моторну оливу?

Доливання моторної оливи - просте завдання, з яким може впоратися практично кожен. Якщо ви готові виконати це завдання, це може заощадити вам час замість того, щоб відвозити машину до механіка. Ось покроковий посібник з доливки моторної оливи:

Крок 1: Припаркуйте автомобіль на рівній поверхні та заглушіть двигун. Перш ніж продовжити, зачекайте 10 хвилин, поки моторна олива осяде і охолоне.

Крок 2: Знайдіть масляний щуп двигуна. Зазвичай він розташований поруч із передньою частиною двигуна, збоку, та має жовту або рожеву ручку.

Крок 3: Витягніть щуп і протріть його металеву частину тканиною або серветкою.

Крок 4: Вставте щуп назад у двигун і знову витягніть його. Це дасть вам точні показання рівня оливи у двигуні.

Крок 5: Якщо рівень моторної оливи низький, долийте моторну оливу, бажано через лійку, до позначки «max» на щупі. Повторіть кроки 3 і 4, щоб переконатися, що рівень оливи досяг позначки. Переконайтеся, що НЕ перелили оливу.

Крок 6: Вставте щуп та закрутіть кришку.

Як часто потрібно доливати моторну оливу?

Залежно від того, як часто ви їздите, вам може знадобитися доливати моторну оливу частіше або рідше. Якщо ви часто їздите з зупинками або здійснюєте короткі поїздки, вам, можливо, доведеться доливати моторну оливу частіше. Ми рекомендуємо перевіряти рівень оливи хоча б раз на кілька тижнів.

Попередня стаття Що важливо знати перед купівлею авто в лізинг? 10 пунктів
Що важливо знати перед купівлею авто в лізинг? 10 пунктів
Яскраві враження: знайдено спортивні хетчбеки на AUTOMOTO.UA
Наступна стаття Яскраві враження: знайдено спортивні хетчбеки на AUTOMOTO.UA

Популярні новини