Що важливо знати перед купівлею авто в лізинг? 10 пунктів

19 березня 2024

Які умови купівлі автомобіля в лізинг

Лізинг став важливим інструментом для тих, хто мріє про новий автомобіль, але не має всієї суми на купівлю. Для багатьох це стає вигідним рішенням з точки зору економії коштів і збереження фінансової гнучкості. Проте перед тим як підписати лізингову угоду, важливо ознайомитися з деякими ключовими аспектами.

1. Фінансові умови

Перш за все, зосередьтесь на фінансових умовах угоди. Дізнайтесь точно:

  • суму щомісячного платежу, 
  • розмір авансу,
  • відсоткову ставку,
  • загальну суму, яку ви зобов'язані сплатити протягом терміну лізингу. 

Знання цих деталей допоможе зрозуміти повний об'єм фінансових зобов'язань, які ви приймаєте на себе. 

2. Термін угоди

Термін лізингу в середньому складає від 12 до 60 місяців. Виберіть такий термін лізингу, який відповідає вашим потребам та фінансовим можливостям. Довготривала угода може знизити щомісячні платежі. Обов'язково обговоріть, які умови швидкого погашення лізингу — дострокового викупу авто.

3. Переваги і обмеження

Уточніть, які переваги надає вам лізингова компанія. Чи включено обслуговування та ремонт? Чи є можливість обміну авто на інше під час дії угоди? Також важливо врахувати обмеження, такі як кількість пройдених кілометрів, стан автомобіля під час повернення, недотримання фінансових умов. На ці випадки можуть бути передбачені штрафи чи розірвання договору.

4. Стан лізингової компанії 

Дізнайтеся про репутацію та досвід лізингової компанії, з якою ви плануєте укладати угоду. Вибирайте легального, надійного та перевіреного лізингодавця. На ринку вигідно виділяється компанія AUTOMONEY, яка працює на території всієї України, має понад 2800 профінансованих авто та понад 1200 діючих клієнтів. Спектр лізингових пропозицій компанії широкий: від лізингу нових та вживаних авто до підбору транспорту за запитом клієнта. Менеджери AUTOMONEY готові детально відповісти на всі питання щодо умов, особливостей та переваг кожної послуги.

Умови обов'язкового страхування лізингового автомобіля

4. Стан автомобіля

Уважно оцінюйте стан авто перед підписанням угоди. Будьте пильні до будь-яких пошкоджень або ознак зносу, оскільки вони можуть вплинути на експлуатацію авто, а також умови повернення транспортного засобу в кінці терміну лізингу. Переконайтеся, що кількість пройдених кілометрів, передбачених лізинговим договором, відповідає вашим планам та потребам щодо використання автомобіля. Заздалегідь обговоріть можливість додаткових кілометрів і пов'язані з ними витрати.

6. Умови страхування

Виясніть, які умови обов'язкового страхування автомобіля передбачає лізингова угода. Зазвичай страховка входить в пакет послуг, які надає лізингова компанія. Варто уважно перевірити, який тип страхування вам пропонують і які вимоги страховика. Переконайтеся, що поліс страхування відповідає вимогам угоди і захищає як вас, так і автомобіль у випадку нещасного випадку або крадіжки.

7. Відповідальність за обслуговування

Переконайтеся, що ви розумієте ваші обов'язки щодо обслуговування автомобіля. Деякі лізингові угоди пропонують сервіс та ремонт транспортного засобу. Дізнайтесь, яке обслуговування авто ви можете робити самостійно.

8. Гнучкість умов

Поцікавтесь умовами розірвання або зміни угоди в разі непередбачуваних обставин. Які пропозиції має лізингова компанія на випадок зміни фінансового стану або потреб у вашому житті? Гнучкі умови можуть стати важливими аргументом на користь лізингодавця чи конкретної лізингової програми.

9. Пропозиції ринку

Не забувайте порівнювати умови різних лізингових компаній. Різниця відсоткових ставок, умовах страхування та інших факторах може значно вплинути на загальну вигоду від купівлі автомобіля в лізинг. 
Розуміння відповідей на ці 10 питань стосовно лізингової угоди. зробить ваш досвід лізингу вдалим та економічно вигідним.

10. Права і обов'язки 

Не забувайте про ваші права та обов'язки як лізингового покупця. Перед підписанням договору вивчіть їх уважно і будьте готові до виконання зобов'язань угоди.

Знання цих ключових аспектів допоможе вам зробити обдуманий вибір і забезпечить успішне укладення лізингової угоди на ваш новий автомобіль.

Попередня стаття Як вигідно та швидко продати машину у 2024 році
Як вигідно та швидко продати машину у 2024 році
Все про доливання моторної оливи
Наступна стаття Все про доливання моторної оливи

Популярні новини