Вибір обладнання для детейлінгу: від полірування до відновлення фарби

18 вересня 2023

Обладнання для детейлінгу авто

Детейлінг творить справжню магію з автомобілем. Кузов виглядає так, наче машина тільки що з'їхала з конвейера. Салон такий свіжий та чистий, ніби в ньому ніхто не їздив щоденно протягом кількох років. Секрет такого ефекту в майстерності детейлерів, які приділяють увагу кожній деталі екстер'єру та інтер'єру, та обладнанні, без якого неможливий догляд за авто. Яка ж техніка потрібна для детейлингу?

Торнадор

Торнадор, або ж багатофункціональний пістолет для чищення, призначений для видалення забруднень за рахунок утворення утворення вихрового потоку з повітря чи мийного засобу. Звідси, власне, й назва обладнання. Багатофункціональні торнадори купити варто як для професійного, так і домашнього використання. Пристрій легко впорається з брудом в вентиляційних отворах, закутках та заглибленнях. 

Під час вибору торнадора звертайте увагу на продуктивність обладнання, рекомендований тиск повітря та вагу виробу.

Детейлінг кузова автомобіля

Апарат високого тиску

Апарат високого тиску змиває бруд потоком води або ж піни під тиском. Саме так відбувається безконтактна мийка автомобіля, без якої неможливо уявити детейлінг. 

Важливо враховувати відповідність параметрів апарата високого тиску задачам, які має виконувати пристрій. Вищий тиск допоможе видаляти забруднення ефективніше, але може збільшити ризик пошкодження лакофарбового покриття. Опція нагріву води полегшить видалення забруднень, але підніме ціну та вагу обладнання. Також варто оцінити, наскільки апарат мобільний і зручний у використанні. Для детейлінгу важливо мати можливість легко переміщувати мийку навколо автомобіля.

Шліфувальна машина

Шліфувальна машинка використовується для видалення подряпин, потемнінь і інших дефектів на лакофарбовому покритті. Асортимент інструментів дозволяє вибрати модель залежно від об'єму та складності робіт. Є електричні, акумуляторні та пневматичні шліфувальні машинки з підошвами різної форми. Незалежно від технічних параметрів обладнання, важливими для ефективного шліфування кузова є невелика вага та маневреність.

Професійний детейлінг салону автомобіля

Полірувальна машина

Полірувальні машини представлені роторними, орбітальними та подвійної дії, вони ж планетарні, ротаційно-орбітальні чи ексцентрикові. Як і шліфувальне обладнання, машини для полірування можуть живитись від елеткромережі, акумулятора чи компресора. Для вдалої обробки кузова необхідні кілька пристроїв з різним діаметром кола та різної швидкістю обертання. 

Озонатор 

Озонатор - генератор озону, газу, який має знезаражувальну та бактерицидну дію. Процедура озонування салону дозволяє позбутись неприємних ароматів, знищити віруси та мікроби. Така дезінфекція інтер'єру ефективна, адже газ проникає у всі закутки та знищує плісняву і бактерії, які часто є причинами запахів в авто.

Озонатори відрізняються продуктивністю, тобто здатністю генерувати озон в м³/хв, та оброблюваною площею.

Вибирайте обладнання для детейлінгу авто в надійних постачальників, які дають гарантію та проводять сервісне обслуговування техніки.

Попередня стаття Сучасні тренди в дизайні Bentley Continental GT Convertible
Сучасні тренди в дизайні Bentley Continental GT Convertible
Як працює багатозонний клімат-контроль в автомобілі
Наступна стаття Як працює багатозонний клімат-контроль в автомобілі

Популярні новини