Як вибрати компресор для авто

30 січня 2023

Як правильно вибрати компресор для авто

Кожний власник автомобіля безумовно стикається з проблемою підкачування покришок. Але не кожен має пристрій для накачування у власному гаражі. Запчастини до автомобілів, аксесуари та витратні матеріали вже не є проблемою. Більшість водіїв стикається з проблемою вибору — бренд, тип пристрою, ціна. За якими ознаками обрати потрібний компресор, що відповідав би всім вимогам, знає далеко не кожен власник авто.

Типи автомобільних компресорів

Всі автомобільні компресори поділяють за конструкцією на два типи — мембранні та поршневі. Величезний недолік мембранних компресорів у тому, що вони практично не працюють при мінусових температурах. До того ж вони мають слабку продуктивність та низький ресурс.

Оптимальний вибір — поршневий компресор. За ціною вони майже не відрізняються від мембранних, проте набагато ефективніші та надійніші. Існують одноциліндрові та двоциліндрові помпи. Перевага двоциліндрових пристроїв, звісно, у продуктивності, а ще вони тихіше працюють та менше вібрують.

Перед купівлею пристрою варто поцікавитись тонкощами конструкції. Наприклад, добре, коли циліндр виконаний з легованої сталі або нержавійки. Небажано, коли в конструкції є пластикові елементи, страждає надійність. Корпус також має бути виконаний з металу. Він міцніший за пластик та краще відводить тепло.

Особливості вибору автомобільного компресора

Важливо також звернути увагу на низку деталей:

  1. Дроти та їх довжина. Компресори малої потужності можуть мати роз'єм підключення до прикурювача. Але краще, коли у комплекті є міцні дроти з затискачами, аби під'єднатись до акумулятора. Оптимальна довжина дротів 4-4,5 м, їх цілком вистачить для середнього легкового автомобіля або мікроавтобуса.
  2. Тип шланга та довжина. Переважна більшість моделей мають шланг для накачування близько метра. Декому подобається витий шланг, його перевага у тому, що він знімається у транспортному положенні та економить місце в багажнику.
  3. Манометр. Він може бути цифровим або аналоговим. Практика показує, що цифрові манометри не такі надійні, як аналогові, але зазвичай більш точні. Циферблат аналогового приладу розмічено у кгс/см² або фунтах сили на квадратний дюйм (psi). Оцінюючи манометр, краще звертати увагу на читабельність розмітки, дуже мілка та часта градація не дає змогу контролювати тиск.
  4. Продуктивність та потужність. Продуктивність виражається у літрах за хвилину та складає зазвичай від 35 до 60 літрів за хвилину. Для легкового авто з колесами діаметром 14-16 дюймів цілком вистачить продуктивності 35-40 л/хв. 

Таким чином просто підібрати правильний компресор для будь-якого автомобіля.

Попередня стаття Чому дитячі автокрісла мають термін придатності?
Чому дитячі автокрісла мають термін придатності?
Погана репутація: які головні проблеми CVT?
Наступна стаття Погана репутація: які головні проблеми CVT?

Популярні новини