За парковку на газоні водіїв штрафуватимуть без їх відома

26 лютого 2020

Паркувальні інспектори міста Києва тепер штрафуватимуть водіїв за паркування на газонах. Необхідно відзначити, що присутність порушника зовсім не обов'язково при складанні протоколу.

Водіям добре відомо, що в Правилах дорожнього руху чітко прописано, що не можна паркувати авто на газонах. За таке правопорушення передбачена адміністративна відповідальність. Мабуть, правоохоронці вирішили нагадати автовласникам про це.
Слід взяти до уваги, що інспектори з паркування будуть виписувати штрафи на власника машини, а не на того, хто знаходився за кермом у момент порушення. Що стосується автомобілів, ввезених з-за кордону, постанову випишуть на ім'я того, хто вказаний у митній декларації.

Згідно з правилами, при парковці автомобіля на тротуарі, водій зобов'язаний залишити 2 метри вільного простору для пішоходів. Якщо немає знаків, що забороняють парковку або стоянку на тротуарах, ви сміливо можете "кинути" свою машину в тому місці і не боятися отримати штраф. Однак не забувайте, що мова йде саме про паркування - їздити по тротуарах суворо заборонено правилами дорожнього руху.

Теги:
штрафы
Попередня стаття Причіп для електрокарів, який додає запас ходу. Фото
Причіп для електрокарів, який додає запас ходу. Фото
"Волга" з автоматичною коробкою перемикання передач. Відео
Наступна стаття "Волга" з автоматичною коробкою перемикання передач. Відео

Популярні новини