Чому зберігають ключі від авто в мікрохвильовці?

17 червня 2020

На форумах, присвячених автомобілям, досвідчені автовласники  рекомендують на ніч смарт-ключі від машини класти в мікрохвильовку. Спочатку така рекомендація може здатися смішною, але насправді вона небезпідставна. Давайте ж розберемося, в чому суть.

Автомобільні нанотехнології кожен день удосконалюються і розробники щосили намагаються спростити людині життя. Наприклад, для відкриття машини водієві не потрібно натискати на кнопку брелока - необхідно просто підійти до транспортного засобу. Смарт-ключ по радіозв'язку як би "повідомляє": "Це і є власник, можна відкривати". Система спрацьовує на відстані 1,5 метра.

Тобто до автомобіля може підійти будь-яка людина з брелоком, і система буде "думати", що це господар - сигналізація автоматично розблокує дверні замки.

Брелок пересилає сигнал авто на частоті 433 (або 868) МГц. Зловмисники користуються цим. Вони винайшли спеціальний пристрій, здатний уловлювати сигнал і збільшувати відстань, на якому він перехоплюється. В результаті автомобіль можна відкрити, не наблизившись до нього ні на сантиметр. Автовласник може спокійно сидіти вдома і навіть не підозрювати, що його машину викрали. Така схема останнім часом зустрічається все частіше.зберігання брелка в фользі для блокування радіохвиль, що випромінюються брелоком

Але навіть з цієї ситуації є вихід: необхідно заблокувати сигнал по радіозв'язку, який виходить від смарт-ключів. Деякі люди обмотують брелок декількома шарами харчової фольги, але це не найзручніший спосіб на кожен день.

Тому смарт-ключі почали класти в мікрохвильовку - її захисний екран не пропускає випромінювання і блокує радіохвилі. Звичайно ж піч вмикати не можна.зберігання смарт-ключів в холодильнику для блокування радіохвиль

До речі, в якості експерименту можете покласти в мікрохвильовку мобільний і зателефонувати на нього - телефон буде поза зоною досяжності. Тобто НВЧ-піч - відмінний захист від викрадачів і їх хитромудрих пристосувань. Ще водії розповідають, що кладуть ключі в холодильник або будь-яку іншу ємність, обклеєну фольгою - цей спосіб також відмінно працює.




 

Попередня стаття Експеримент: чи варто прогрівати двигун
Експеримент: чи варто прогрівати двигун
Які авто зараз купити, щоб без проблем користуватись більше 10 років
Наступна стаття Які авто зараз купити, щоб без проблем користуватись більше 10 років

Популярні новини