Законний самозахист для водіїв: що можна возити в автомобілі

27 листопада 2019

На українських дорогах часто трапляються ситуації, коли водієві необхідно себе захистити. Однак законних способів існує не так багато, а на неприємності можна нарватися в будь-який момент. Розберемося, які пристрої кожен водій може возити в бардачку свого автомобіля, щоб дати гідну відсіч агресору:

  • Газовий або аерозольний балончик

Це, мабуть, найдоступніший засіб для самозахисту, який до того ж цілком законно може знаходитися у вашій машині. Газовий або аерозольний балончик можна легко купити у мисливському магазині, правда маючи при собі посвідчення особи. 
Балончики відрізняються за принципом дії: перший викидає струмінь газу, а другий - аерозолю.

Найкраще вибирати аерозольний балончик, оскільки їм можна скористатися не виходячи з авто і без загрози, що хмара газу потрапить у салон вашого авто.

Ми радимо потренуватися у використанні цього пристрою для самозахисту, щоб мати хоча б загальне уявлення про його роботу.

  • Електрошокер

Єдиний мінус цього пристрою - його досить висока вартість. Найбільш просунуті шокери мають довгасту форму і функцію пострілу. Купити електрошокер можна у збройовому магазині, тільки врахуйте, що для законного носіння його потужність не повинна бути більше 3 Ват.

Варто відзначити, що короткочасний вплив електричного струму не завдасть серйозної шкоди здоров'ю зловмисника.

  • Газовий пістолет

    Газовий пістолет відмінно підходить для самооборони і його можна перевозити в автомобілі. До складу патронів входить перцева суміш, при цьому чіткість попадання з такої зброї куди вище, ніж при використанні газового балончика. Очевидним і незаперечним плюсом є той факт, що один тільки вид пістолета охолодить запал лиходія.
    Звичайно, катастрофічну шкоду здоров'ю людини газовий пістолет нанести не може, але його можна застосовувати виключно на відстані не менше 0,5 м від противника. В іншому випадку, розпечені частинки пороху цілком можуть нанести серйозні рани агресору.

агресія на дорозі фото

Звичайно, завжди краще уникати конфліктних ситуацій, але якщо це просто неможливо, варто застосувати дозволені на законодавчому рівні засоби самооборони. Однак пам'ятайте, що навіть законні пристрої необхідно використовувати відповідально!

Попередня стаття Електронні водійські права вже з грудня
Електронні водійські права вже з грудня
Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям
Наступна стаття Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям

Популярні новини