Заряджати електрокари Peugeot ... енергією "міського шуму"

27 листопада 2019

Електрокари стрімко набирають популярність серед автомобілістів, але для зарядки таких транспортних засобів все ж потрібна електрична енергія. Тому винахідники всього світу намагаються придумати альтернативні методи видобутку електроенергії.
Французький автовиробник Peugeot прийшов до певного успіху у вивченні цього питання і представив прототип білборда, який здатний перетворювати міський шум в енергію для зарядки електрокарів. Поки що інноваційні установки не можуть генерувати достатньо енергії, щоб зарядити хоча б один автомобіль, але в перспективі це обіцяє стати реальним.
Технологію переробки звуку в електричну енергію розробили фахівці французької компанії BETC спеціально для автомобільного концерну Peugeot. Високотехнологічний білборд обладнаний тисячами акустичних датчиків, щоб реєструвати необхідний рівень шуму.
Ця інноваційна технологія заснована на п'єзоелектричного ефекту. Його суть полягає в тому, що матеріали здатні генерувати електричний струм при зміні своєї форми під час звукових коливань.
Парадокс розробки в тому, що на початку року компанія презентувала електрокар Peugeot e-208, який спроектований так, щоб максимально скоротити кількість шуму під час руху. Таким чином, дизайн моделі e-208 націлений на те, щоб буквально усунути той вид шуму, який повинен використовуватися на білборді.

Подивіться відео, як створювався інноваційний рекламний щит:

Попередня стаття Електронні водійські права вже з грудня
Електронні водійські права вже з грудня
Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям
Наступна стаття Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям

Популярні новини