Адвокат поставив на місце нахабних поліцейських

6 лютого 2020

У мережі з'явилося відео, на якому працівники правоохоронних органів у місті Київ затримують чоловіка за підозрою в керуванні авто в нетверезому вигляді. Однак водій виявився адвокатом, який прекрасно знав свої права. Оперуючи законом, йому вдалося показати патрульних не в найкращому світлі.

Потім відео цієї події чоловік опублікував у Facebook на сторінці КДК.

Варто відзначити, що швидше за все події відбувалися в теплу пору року - про це свідчить форма співробітників поліції.

Отже, повернемося до подій на відео. До водія підійшла співробітниця патрульної поліції, представилася і попросила пред'явити документи. Причиною цієї вимоги виявилася підозра чоловіка в управлінні транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння.

У свою чергу чоловік сказав, що документи пред'явить виключно на законних підставах, а саме коли поліцейські приведуть двох понятих і почнуть складати відповідний акт.

Ця вимога була сприйнята співробітниками правоохоронних органів як відмова. Крім того другий поліцейський звернув увагу на механічні пошкодження на кузові машини. Він вирішив, що це явні ознаки того, що авто брало участь у ДТП.

Розмова не пройшла мирно: один із правоохоронців відкрив двері машини і повідомив водієві, що він затриманий і тепер буде доставлений у відділення для з'ясування особи.

Вторгнення, очевидно, було незаконним. Не кажучи вже про те, що на момент затримання чоловіка протокол не було складено.

Отже, водія доставили у відділення, де збиралися встановити його особистість. Правда, правоохоронці не мали необхідного для цього механізму. Адвоката чоловікові теж не надали.

Законний час затримання для з'ясування особи - до трьох годин, тому водій незабаром був відпущений. Поліцейським так і не вдалося встановити його ім'я.

Ця суперечка не залишить нікого байдужим. Як такі правоохоронці досі працюють? Дивіться відео за посиланням. Повірте, це варто витраченого часу!

 
Попередня стаття Справжня інновація - автомобіль для захисту від коронавірусу
Справжня інновація - автомобіль для захисту від коронавірусу
9 автомобілів з найекономічнішою витратою бензину
Наступна стаття 9 автомобілів з найекономічнішою витратою бензину

Популярні новини