Що буде, якщо змішати А-95 и А-92?

5 лютого 2020

Як ви вже знаєте, заправити авто якісним паливом - це відверто дорога процедура. Особливо якщо мовай йде про бензин. Саме тому деякі автомобілісти вирішують піти на експерименти і змішати два класи - А-92 і А-95, які трохи відрізняються в ціні. Щоб зрозуміти, які можуть бути наслідки змішування, потрібно розібратися, чим відрізняються ці види палива.

Для початку потрібно розуміти, що бензин А-95 виробляють на основі А-92, підвищуючи октанове число за допомогою спеціальних присадок. Таким чином А-92 можна вважати більш чистим паливом.

Водії, які змішують різні класи палива, щиро впевнені, що таким чином вони отримають пальне, яке відповідає характеристикам А-95.

Насправді, якщо в інструкції з експлуатації автомобіля рекомендується заправляти бензин класу А-95, а ви вирішили додати А-92, то можуть виникнути серйозні проблеми з мотором. Кожен вид пального розрахований на певні температури, тому цілком ймовірно, що деякі деталі двигуна прогорять.
 
Звичайно, сучасні двигуни легко пристосовуються до будь-якого пального. Однак бензин зі зниженим октановим числом знижує потужність силового агрегату і збільшує витрату палива.
Використовуючи невідповідний клас бензину, водії часто помічають звук деренчання металу. Він з'являється через порушення температурного режиму. Це провокує швидкий знос окремих деталей двигуна.

В такому випадку в гарантійному ремонті мотора вам швидше за все відмовлять, якщо доведуть факт заправки неправильного класу пального.
Змішувати бензин, звичайно, дешевше. Але ця економія не виправдана, адже незабаром викликає багато неприємностей із мотором. Перш ніж зважитися на такий крок, необхідно уважно прочитати інструкцію по експлуатації транспортного засобу, або подивитися позначки на кришці бака.

Отже, підіб'ємо підсумки:

Змішувати різні класи палива ніхто не забороняє, однак:

  • Ніхто не може гарантувати, що ніяких проблем у роботі двигуна не виникне;
  • У випадку, якщо дилер виявить, що ви використовували не те паливо, яке зазначено в рекомендаціях по експлуатації, вам можуть відмовити в гарантійному ремонті двигуна;
  • Мотори в автомобілях преміум класу просто не розраховані на використання іншого класу бензину, в зв'язку з чим можуть з'явитися серйозні проблеми.

Звичайно, авто не вийде з ладу моментально, якщо ви заллєте не той бензин. Максимум - втратите трохи потужності. Але все одно такі експерименти залишаються на ваш страх і ризик.

Можливо, вам також буде цікаво подивитися відео, де хлопці провели тест в реальних умовах. Який бензин краще 92 або 95? Ви отримаєте однозначну відповідь.

 

Теги:
бензин
Попередня стаття Американці створили праворульний Chevrolet
Американці створили праворульний Chevrolet
Заробіток компанії Porsche на кожному автомобілі
Наступна стаття Заробіток компанії Porsche на кожному автомобілі

Популярні новини