Для чого потрібне страхування КАСКО для юридичних осіб?

26 травня 2021

Більшість юридичних осіб мають власний автопарк, що апріорі означає необхідність автострахування. Добровільне страхування КАСКО https://www.pzu.com.ua/ru/corporate/autoparky/kasko.html  забезпечує покриття ризиків, пов'язаних з можливим пошкодженням або повною втратою ТЗ в результаті злочинних дій 3-ї сторони, ДТП або інших несприятливих факторів .

Умови страхування КАСКО

На відміну від обов'язкового страхування ОСАЦВ, добровільне страхування КАСКО має більш гнучкі умови страхування. При цьому є ряд послуг, згідно з якими страхова компанія може відмовити клієнту.

Страхування КАСКО для юридичних осіб можливо для таких об'єктів:

  • легкові автомобілі віком до 10 років;
  • вантажні та пасажирські транспортні засоби віком до 15 років;
  • мототехніка віком до 5 років;
  • об'єкти і обладнання, яке встановлюється на транспортний засіб.

Основні ризики, що покриваються КАСКО

Суть страхових правовідносин в рамках КАСКО полягає в зобов'язаннях страхової компанії оплачувати витрати клієнта, пов'язані з пошкодженням або втратою транспортного засобу в результаті настання страхового випадку. До ризиків, які покриває страховик, відносяться:

  • шкоди, пошкодження авта в результаті дорожньо-транспортної пригоди (ДТП);
  • пошкодження або знищення ТЗ в зв'язку зі зловмисними діями 3-ї строни (викрадення, вандалізм, підпалив, підрив);
  • пошкодження або знищення транспортного засобу в зв'язку зі стихійними лихами (землетрус, повінь, удар блискавки, зсув, обвал лавини і т.д.), загорянням, нападом тварин, контактом з сторонніми предметами (падіння дерева / гілки / каменю) і т.п .;
  • пошкодження салону в результаті надання медичної допомоги 3-м особам.

Даний перелік можна вважати вичерпним. У більшості випадків цього покриття досить для повної або часткової страхового захисту транспортного засобу.

Вартість поліса КАСКО

Точну страхову суму, скільки коштує КАСКО, можна дізнатися при безпосередній зустрічі зі співробітниками компанії або віддалено, по телефону, e-mail. На формування ціни договору страхування КАСКО впливають такі фактори, як - характеристики транспортного засобу (марка, вартість, термін експлуатації, пробіг), також розмір франшизи.

Програми страхування КАСКО також залежать від цих параметрів. На прикладі «ПЗУ Україна» можна виділити 2 підходи при визначенні умов і вартості договору страхування - AUTOEXPRESS (включає 3 фіксованих пакета послуг Large / Medium / Small) і AVTOMIX (гнучкий підбір умов страхування КАСКО).

Чому краще оформляти КАСКО для юридичних осіб в ПЗУ?

Згідно зі статистикою, середній термін задоволення заяви про компенсацію становить 26 днів з моменту повідомлення про настання страхового випадку. При цьому відсоток випадків виплат по КАСКО складає більше 95% від загальної кількості звернень.

Серед інших переваг страхування «ПЗУ Україна»:

  • цілодобова підтримка Assistance 24/7;
  • сприяння аварійного комісара, що полягає в допомозі при ДТП;
  • відповідальність і прозорість, можливість отримати відшкодування в досить короткі терміни

Крім того, широке географічне покриття забезпечує можливість зустрічі зі співробітниками страхової компанії в одному з представництв страхової компанії. В Україні діє понад 80 регіональних підрозділів ПАТ СК «ПЗУ Україна», в тому числі тільки в Києві працює 23 підрозділу Компанії.

 

Попередня стаття Круїз-контроль і адаптивний круїз-контроль: помічники чи даремно витрачені гроші?
Круїз-контроль і адаптивний круїз-контроль: помічники чи даремно витрачені гроші?
7 технологій, які змінили водіння
Наступна стаття 7 технологій, які змінили водіння

Популярні новини