Експерти назвали 5 ознак неякісного бензину

23 червня 2020

Розбавлений або низькоякісний бензин - це спільний страх всіх автомобілістів. Заливають його нечесні на руку власники АЗС, що хочуть зекономити. Автомобіліста, якому не пощастило залити собі такий коктейль можуть чекати серйозні наслідки. Через контрафактний бензин машину навіть можуть зняти з гарантії і тоді за ремонт відповідати тільки вам. Але як зрозуміти що вас дурять? 

1. Порушення роботи двигуна

Двигун завівся не з першого разу, або й не завівся взагалі? Саме за цією ознакою найлегше визначити, що паливна система зараз саме тоне в отруті. Проте, навіть якщо з мотором, на перший погляд, все в порядку і він запустився, ніколи не буде зайвим уважно дослуховуватись до звуків, що він видає під-час роботи. Якщо в момент, коли ви тиснете на педаль газу чути постукування, це також може бути ознакою поганого бензину. Нестабільна робота мотора, проблеми з колінвалом та рух ривками після заправки — все це може вказувати на контрафактне пальне.

2. Погіршення динаміки

Авто не реагує на рух педалі газу так само стрімко, як раніше? Наші вітання, це ще одна ознака того, що з пальним у баку щось не так. Принаймні, вірогідність цього доволі висока. Якщо вам пощастило, то просто було залито пальне з нижчим октановим числом. Перевірити це ви можете й самі. Для цього вам потрібно лише декілька крапель бензину та звичайнісінький листок паперу. Крапніть на нього рідиною, якщо замість плями, яка швидко висихає, залишиться жирний слід, то це означає, що в бензині є домішки. 

3. “Чорний-пречорний” дим

Через деякий час після заправки не зайвим буде перевірити, що саме виходить з “глушника”. Якщо з труби йде чорний дим, при тому, що раніше такого не спостерігалось, то це повинно бути достатньою підставою для перевірки пального. Є вірогідність того, що саме в ньому є домішки, що “коптять” при згорянні.

4. ”Chek Engine”

Низькоякісне паливо у деяких випадках може викликати загоряння індикатора ”Chek Engine”. Найчастіше до цього призводить паливо, що містить велику кількість кисневих домішок. Їх використовують недобросовісні виробники для збільшення октанового числа. Для двигуна ж це не несе ніякої користі, тільки шкоду. 

5Збільшений розхід пального

Збільшений розхід пального одразу після заправки — це очевидна ознака контрафактного пального. Не варто недооцінювати небезпеку надмірної витрати пального. Паливний фільтр в таких умовах довго не протягне, з’являється підвищена небезпека його забиття та поломки.




 

Попередня стаття В Україні планують змінити правила розмитнення авто
В Україні планують змінити правила розмитнення авто
Чим загрожує зимня гума влітку та які наслідки може мати
Наступна стаття Чим загрожує зимня гума влітку та які наслідки може мати

Популярні новини