Які в ЄС ввели вимоги для продажу авто?

5 лютого 2020

Кілька років тому Європейська комісія затвердила список систем безпеки, якими виробники повинні укомплектовувати автомобілі для продажу на європейському ринку.

З наступного року всі нові автомобілі повинні мати 11 електронних систем. Список обов'язкових систем включає камеру заднього виду, функцію оцінки стану водія, а також системи утримання в смузі і автономного екстреного гальмування.

До того ж планується обладнати всі нові моделі інтелектуальним обмежувачем швидкості. Ця опція буде працювати спільно з системою розпізнавання дорожніх знаків і зможе автоматично встановлювати допустиму швидкість руху, аналізуючи дорожні обмежувачі.

Крім усього перерахованого вище обов'язковими функціями в європейських автомобілях стануть системи збору і зберігання телекомунікаційних даних, "алкогольний замок", покращені ремені безпеки і численні опції для захисту пішоходів.

Фахівці впевнені, що впровадження додаткових систем безпеки за 10 років дозволить зберегти 7,3 тисяч людських життів і уникнути 38,9 тисяч тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості в результаті ДТП. Нововведення передбачені проектом Vision Zero, мета якого - зменшити кількість аварій з летальним результатом до 2050 року.

Попередня стаття Американці створили праворульний Chevrolet
Американці створили праворульний Chevrolet
Заробіток компанії Porsche на кожному автомобілі
Наступна стаття Заробіток компанії Porsche на кожному автомобілі

Популярні новини