Небезпечний дефект моделей Toyota: концерн відкликає майже 700 тис. автомобілів

14 січня 2020

Найбільша японська автомобілебудівна компанія відкликає транспортні засоби під марками Toyota і Lexus. Причиною стала серйозна поломка паливного насоса, через яку він може просто перестати працювати. Такий дефект може спровокувати збої в роботі двигуна і стати причиною дорожньо-транспортної пригоди. Відомо, що буде відкликано близько 696 тисяч автомобілів випущених у період з 2018 по 2019 рік.

Проблеми з бензонасосом виявили в наступних моделях автомобілів Toyota: Camry, Corolla, 4Runner, Highlander, Sequoia, Tacoma, Sienna, Land Cruiser і TundraAvalon.

Що стосується машин марки Lexus, компанія відкликає такі моделі, як LS 500, LC 500, LX 570, RC 300 і RC 350, GS 350, GX 460, IS 300, ES 350 і RX 350.

У компанії прокоментували, що така несправність може спровокувати некоректну роботу двигуна. Цей дефект дійсно серйозний, адже такі "браковані" машини можуть навіть самостійно зупинитися під час руху, особливо на великій швидкості. Очевидно, що таким чином можна створити аварійну ситуацію на дорозі.

Власникам авто з несправністю не варто хвилюватися - їх повідомлять про необхідність відкликання по електронній пошті. Всі витрати по ремонту покриє компанія.

Дивіться також каталоги:
Попередня стаття Бустери: безпека або дешевий спосіб уникнути штрафів?
Бустери: безпека або дешевий спосіб уникнути штрафів?
Чи можна змішувати антифриз з водою?
Наступна стаття Чи можна змішувати антифриз з водою?

Популярні новини