Смертельна пастка на дорозі: чорний лід

22 січня 2020

Цей зимовий сезон не відзначився сильними снігопадами і морозами, але водіям все одно варто залишатися обережними. Адже на дорозі виникає інша смертельна небезпека - асфальт покривається тонкою кіркою льоду. Такий ефект автомобілісти називають чорним льодом, адже його не видно на дорозі. Під час руху здається, що асфальт вологий - в цьому і полягає основна небезпека.

Очевидно, що навіть тонкий лід дуже слизький і становить небезпеку для недосвідчених водіїв. Не кажучи вже про те, що така загроза не помітна на дорозі. Автомобіліст може просто не встигнути зреагувати вчасно і створить аварійну ситуацію, а то і зовсім потрапить у ДТП.

Виникненню чорного льоду сприяє різниця між температурою дорожнього покриття і повітря: якщо температура асфальту нижче нуля градусів за Цельсієм, то вологе повітря утворює цю саму слизьку плівку.

Однак появу чорного льоду можна передбачити - ознакою виникнення тонкої крижаної кірки є туман або іній. Пройдіться по відрізку дороги і спробуйте, чи буде ковзати підошва вашого взуття. Не полінуйтеся перевірити обстановку перед поїздкою, адже безпека за кермом повинна бути понад усе.

Ми радимо зовсім відмовитися від поїздки на автомобілі, якщо ви виявили слизьку кірку на дорозі. Якщо у вас недостатньо досвіду в управлінні транспортним засобом, ви можете не встигнути зреагувати на ковзання. Наслідки цього заносу дійсно вкрай небезпечні.
Подивіться відео, що може статися, якщо дорога покрита тонкою кіркою чорного льоду:

Попередня стаття Нові податки для перекупників авто. Що змінилося?
Нові податки для перекупників авто. Що змінилося?
Ілон Маск показав ближче Tesla Cybertruck. ВІДЕО
Наступна стаття Ілон Маск показав ближче Tesla Cybertruck. ВІДЕО

Популярні новини