Варто задуматися: підбірка зимових ДТП

30 листопада 2019

Зима вже близько, тому автомобілісти активно готують свої машини до складних погодних умов. Ми в черговий раз нагадуємо, що безпека на дорозі повинна бути на першому місці. Не варто повністю покладатися на гальмівну систему автомобіля, це все-таки техніка, а вона має властивість виходити з ладу. Хочемо попередити вас про дорожньо-транспортні пригоди, від яких ніхто не захищений, і нагадати, що обачність може врятувати життя.
Ознайомтеся з відео-підбіркою ДТП за зимовий сезон 2018 року. Сподіваємося, що в майбутньому такі події траплятимуться значно рідше.

Яким обережним водієм ви не були б, не забувайте, що аварійну ситуацію може створити будь-який інший учасник дорожнього руху. Рекомендуємо тримати дистанцію в півтора-два рази більшу, ніж у суху і теплу погоду. Не у всіх автомобілістів вистачає досвіду водіння, щоб впоратися з керуванням транспортним засобом на слизькій зимовій трасі.

До того ж не варто забувати, що деякі водії і зовсім ігнорують будь-яку підготовку до суворої зимової погоди, що загрожує страшними наслідками.

Але найнебезпечнішим є перший сніг. Недосвідчені автомобілісти часто просто не встигають змінити гуму, через що потрапляють в аварії.

Завершуємо підбіркою аварій на зимовій дорозі. Перейдіть на менш агресивний стиль водіння - різкі рухи тільки збільшують ризик занесення. Не забувайте, що ймовірність не впоратися з керуванням взимку тільки збільшується, а снігопад і туман значно погіршують видимість.

Попередня стаття Кнопка в авто, про яку не знають навіть досвідчені водії
Кнопка в авто, про яку не знають навіть досвідчені водії
"Антидощ": потрібен, чи ні?
Наступна стаття "Антидощ": потрібен, чи ні?

Популярні новини