Захмарні санкції за нетверезе водіння в 2020 році

22 січня 2020

З нового року в Україні посилили покарання за порушення правил дорожнього руху. Деякі з ініціатив вступили в силу вже з 1 січня.

Багато автомобілістів вже встигли зіткнутися зі збільшеними штрафами. Особливо безжально уряд поставився до водіїв, які дозволяють собі сідати за кермо в стані наркотичного або алкогольного сп'яніння.
Законопроект, який регулює покарання за нетверезе водіння, зареєстрований під номером 2695. Він передбачає певні зміни за подібні порушення дорожнього порядку.

П'яне водіння представляє справжню загрозу здоров'ю і життю всіх учасників дорожнього руху, адже часто стає причиною аварій. Для покращення безпеки водіння в уряді збільшили розмір грошового стягнення і термін позбавлення прав.

  • Якщо патрульні зупинили п'яного водія вперше, його чекає грошове стягнення в розмірі від 17 000 до 34 000 гривень та позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Раніше санкції за перше порушення становили 10 200 гривень і 1 рік позбавлення прав.

  • За подібне злодіяння на дорозі, вчинене повторно протягом року, передбачений штраф в розмірі до 51 тисячі гривень, позбавлення прав керувати автомобілем на 3 роки, і навіть арешт на 10 діб;
  • Якщо водій вирішить сісти за кермо під час дії заборони на керування транспортними засобами, його чекає конфіскація автомобіля або водійського посвідчення на термін від 3 до 5 років.

Якщо в результаті дорожньо-транспортної пригоди є постраждалі, п'яний водій не зможе піти від кримінальної відповідальності. Він заплатить штраф у розмірі до 85 тисяч гривень або позбудеться волі на строк від 3 до 5 років.

Такі штрафні санкції створені позбавити автомобілістів будь-якого бажання сісти за кермо в нетверезому стані. Не забувайте, що п'яний водій підставляє під загрозу не тільки своє здоров'я, але також життя пасажирів та інших учасників дорожнього руху.

Попередня стаття Нові податки для перекупників авто. Що змінилося?
Нові податки для перекупників авто. Що змінилося?
Ілон Маск показав ближче Tesla Cybertruck. ВІДЕО
Наступна стаття Ілон Маск показав ближче Tesla Cybertruck. ВІДЕО

Популярні новини