Огляд тест-драйву: Chevrolet Express 2019

2 жовтня 2019

Ми звикли, що сучасні позашляховики і кросовери здатні вдовольнити будь-які потреби, включно з перевезенням великої кількості пасажирів і значної ваги багажу. Але бувають випадки, коли навіть вони не зовсім підходять. Що робити, якщо є необхідність розмістити 8, 12 або 15 людей? За таких обставин варто розглянути варіант мінівену. Зокрема Chevrolet Express 2019 з чисельними варіаціями розміщення сидінь, потужними V6 і V8 бензиновими двигунами чи економним дизельним силовим агрегатом. Окрім пасажирів автомобіль поглине чимало вантажу. В екстрених ситуаціях пропонується версія з подовженою колісною базою. Щоправда, не варто очікувати виразної стилізації, дизайн Express не змінювався роками, по факту перед нами мінівен з 90-х. Лише незначні косметичні зміни допомагають йому хоч якось витримувати конкуренцію. Більшість суперників гарантують новітні технології і краще управління. 

Огляд тест-драйву: Chevrolet Express 2019

Вам сподобається 

Якщо ви шукаєте мінівен з перевіреним послужним списком, потужними двигунами і здатністю перевозити до 15 пасажирів, Chevrolet Express до ваших послуг. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Тим, хто перебувають у пошуку сучасних мінівенів, які підходять на роль офісу на колесах, пропонують безкінечний перелік опцій і виглядають більш менш стильно, варто поглянути в сторону Ford Transit, Ram ProMaster чи Nissan NV. Сучасний Mercedes-Benz Sprinter потішить повним приводом і кращим оснащенням безпеки.

Нове у 2019 році 

У поточному році Express отримав декілька нових кольорів кузова. У опційний перелік потрапили попередження про виїзд за межі смуги руху і попередження про можливе зіткнення.

Враження від їзди 

Проведений час за кермом Chevrolet Express може викликати ностальгічні відчуття керування колишніми пікапами і фургонами. Час від часу манера ходу стає стрибкоподібною, заспокоюється автомобіль на відносно рівних ділянках шляху. Радіус розвороту Express не такий малий як у Ford і Ram, а його здатність входити в повороти навряд чи всиляє стільки впевненості, як це роблять інші сьогоденні автомобілі. Водіїв, які тривалий час мали справу з мінівенами, навряд чи здивують технічні характеристики Chevrolet Express. Між тим, якщо говорити про переваги, то, перш за все це потужний бензиновий V8 і економний дизельний двигуни. Потішить велика кількість конфігурацій сидінь і висока стеля, що полегшує доступ. Пасажирський Express здатний вмістити до 15 людей, нажаль, сидіння позбавлені підголівників і підлокітників, які є у сучасних, європейських конкурентів.  

Найкращі характеристики 

Приємно бачити під капотом такого автомобіля як Express великий і потужний V8. Стандартний V6 двигун добре справляється з повсякденним завданнями при середній завантаженості, але коли у салоні 15 людей і повного багажу, бажано заручитися підтримкою 6.0-літрового V8 двигуна.

Керувати мінівеном завжди не просто. На щастя, Express 2019 пропонує систему моніторингу сліпих зон, попередження про виїзд за межі смугу руху і попередження про можливе зіткнення.

Детально про автомобіль Chevrolet Express

Інтер’єр 

Якщо коротко, то це коробка на колесах. Практичний Express створювався з єдиною метою, а саме перевозити речі і людей. Місць у салоні може бути від двох до п’ятнадцяти. Недоглядом зі сторони Chevrolet у даному випадку можна вважати оснащення салону надувними шторками безпеки на перших трьох рядах. Тим, хто регулярно перевозить велику кількість речей, переживати не варто, Express можна оснастити будь-яким пристосуванням для різних видів вантажу. 

Екстер’єр 

Мінівен Express як у пасажирській, так і у вантажній версіях вже давно на дорозі і за весь час так і не змінився. Прямокутної форми з дещо згладженими лініями автомобіль не можна назвати непривабливим, його вигляд відповідає основному призначенню – перевезенню. Найчастіше зустрічається білий Express, хоча доступний він у декількох кольорах. Відмінностей кузова не багато, між тим, можна обрати навісні або розсувні бічні двері і задні двері з або без вікон. Моделі Passenger отримали вікна вздовж корпуса.

Базова комплектація 

У випадку Chevy Express ставку зробили на функціональність, а не на вишуканість чи високий рівень комфорту. Як би там не було, у самій базовій формі мінівен пропонує електропривод вікон і дверних замків та кондиціонер. Розвагою у салоні стане AM/FM стерео. Як і решта автомобілів General Motors новий Chevrolet Express отримав систему OnStar з 4G LTE і Wi-Fi. Базова модель Express Passenger постачається з 12 сидіннями, при бажанні можна отримати подовжену версію з 15 сидіннями. Усі моделі мають контроль стабільності, дискову, антиблокувальну гальмівну систему і передні подушки безпеки. Пасажирські моделі вирізняються надувними шторками безпеки на перших трьох рядах.

Опційне обладнання 

Добре, що у Express досить великий перелік опцій. Отримати можна навігацію, Bluetooth, сенсори заднього ходу, попередження про можливе зіткнення, попередження про виїзд за межі смуги руху, сповіщення про сліпі зони і останню версію системи OnStar Commercial Link. Замовити можна бензиновий V8 двигун або дизельний турбодвигун. 

Під капотом 

Стандартним став 4.3-літровий V6 двигун на 276 кінських сил і 404 Нм. Компонується він відносно новою восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на задні колеса. У змішаному циклі мінівен витрачає 18.0 л/100км. Більше потужності пропонує 6.0-літровий V8 двигун з 241 кінською силою і 505 Нм. Йому у пару дісталася шестиступінчаста автоматична коробка передач. Привід на задні колеса. Витрата пального Chevrolet Express перебуває на рівні 21.0 л/100км у міському і 14.7 л/100км у заміському циклах. Як альтернатива пропонується 2.8-літровий чотирьохциліндровий дизельний турбодвигун на 181 кінську силу і 500 Нм. Пару йому складає восьмиступінчаста автоматична коробка. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Acura RLX 2019
Огляд тест-драйву: Acura RLX 2019
Огляд тест-драйву: Lincoln MKZ 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lincoln MKZ 2019