Огляд тест-драйву: Lincoln MKZ 2019

3 жовтня 2019

Сучасний Lincoln MKZ це вишуканий седан, який часто обділяють увагою, але і він і його продуктивні двигуни варті шансу. У поточному році з лінійки зникла модель Black Label, але у базу решти комплектацій увійшло автоматичне екстрене гальмування. Доступний у MKZ, Reserve I і Reserve II комплектаціях, Lincoln 2019 гарантує 10.1-дюймовий екран цифрового набору приладів, двозонний автоматичний клімат-контроль, дистанційний старт, активне подавлення шуму і автоматичне дальнє світло. Під привабливим листовим металом, по суті, ховається знайомий Ford Fusion, що не так і погано. Відрізнятися від більш відомого, але менш вишуканого, родича MKZ допомагають світлодіодні фари і нова решітка радіатора. 

Огляд тест-драйву: Lincoln MKZ 2019

Вам сподобається 

Якщо ви вірите у те, що розкішний автомобіль має бути вишуканим і не надто розповсюдженим, Lincoln MKZ 2019 до ваших послуг. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо для вас головне азарт, погляньте в сторону BMW 3 Series, Audi A4 чи Jaguar XE. А ті, хто бажають отримати найвищий рівень комфорту і привабливу ціну перепродажу у майбутньому, можуть розглянути варіант Lexus ES 350.

Нове у 2019 році 

На сьогоднішній день модельний ряд MKZ складається з MKZ, MKZ Reserve I і MKZ Reserve II комплектацій. Пакет «Climate» перейменували у «MKZ Reserve Plus». Новий пакет «Reserve Luxury» запропонував панорамний люк даху і покращену аудіосистему. 

Враження від їзди 

Нинішній MKZ це не просто Ford з дещо іншою зовнішністю. Особливо різницю помічаєш, коли до справи беруться доступний V6 турбодвигун на 405 кінських сил і адаптивна підвіска. Така комбінація гарантує бажаний рівень динаміки і комфорту ходу. Опційна система повного приводу покращує процес розподілу потужності на ті колеса, які її найбільше потребують, стаючи перевагою під час їзди у погану погоду або входженні в круті повороти. Зі стандартним 2.0-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном ситуація більш спокійна і буденна. Рульове управління не таке точне, як у BMW, але нічим не поступається тому, що пропонують Acura, Lexus і Volvo.

Найкращі характеристики 

Вибір режиму «Park», «Reverse» і «Drive» у MKZ відбувається не за допомогою старомодного важеля перемикання. Все зводиться до натискання на кнопку на панелі. Це частина посилу, за яким новітні технології пересікаються з сучасним рівнем розкоші. 

Хоча сьогодні ця система стає звичайною, вона не стає менш значимою. Як більшість автомобілів класу MKZ пропонує режими управління, завдяки «Normal», «Sport» і «Comfort» змінюється реакцію дроселя, коробки передач, відчуття керма і налаштування підвіски.  

Детально про автомобіль Lincoln MKZ

Інтер’єр 

Після редизайну 2017 року салон все ще не заслужив надто захопливих відгуків. Загальна якість матеріалів не надто вражає, є питання і до особистого простору. Зважаючи на розмір автомобіля, можна було б передбачити більше місця позаду, варто берегти голову за наявності люку даху. Щоправда місця для ніг вистачає, навіть високі пасажири будуть задоволені. Попереду ситуація традиційно краща. Водій без проблем знайде зручну позицію і легко розбереться з інформаційно-розважальною системою Sync 3. 

Відео тест-драйв Lincoln MKZ 2019 року

Екстер’єр 

Останній редизайн зробив MKZ схожим на Continental, найбільший седан від Lincoln. Що саме по собі не погано. Новий посил дозволяє конкурувати з творіннями Cadillac, Jaguar і BMW. На 2019 модельний рік представлений ряд нових кольорів кузова, що допоможе персоніфікувати автомобіль Lincoln. Сучасні моделі отримали декілька простих, але практичних елементів, одним з яких стала горловина паливного баку без кришки, завдяки чому заправити автомобіль можна не забруднивши рук.

Базова комплектація 

Одним з основних достоїнств автомобіля є перелік стандартного оснащення. У базу увійшли адаптивна підвіска, активне подавлення шуму, підігрів передніх сидінь, налаштування водійського сидіння з пам’яттю, задні сенсори паркування, Apple CarPlay/Android Auto і супутникове радіо. У 2019 році до списку приєднався набір «Lincoln Co-Pilot 360» з адаптивним круїз-контролем, моніторингом сліпих зон, системою утримання смуги руху і автоматичним екстреним гальмуванням. Кожен MKZ також постачається з вісьмома подушками, контролем стабільності і системою «SOS Post-Crash Alert», яка активує сигналізацію і аварійний сигнал в разі випущення подушок безпеки.

Опційне обладнання 

Оновлення лінійки призвело до того, що V6 більше не доступний моделі Reserve I. Системою повного приводу можна доповнити моделі з бензиновими двигунами, а от гібрид залишається виключно з переднім приводом. Модель Reserve II отримала люк з електроприводом, підігрів керма і задніх сидінь, багатоконтурні передні сидіння і 19-дюймові колеса з легкого сплаву. Особливим компонентом пакету «Reserve Luxury» стала аудіосистема «Revel Ultima» на 20 динаміків.

Під капотом 

Базовим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 245 кінських сил і 373 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно передній. Витрата пального перебуває на рівні 11.2 л/100км у міському, 7.6 л/100км у заміському і 9.8 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом автомобіль витрачає 11.8, 8.4 і 10.2 л/100км відповідно. Більше потужності пропонує 3.0-літровий V6 на 350 кінських сил і 542 Нм. З ним витрата пального становить 13.0 л/100км у місті, 8.7 л/100км за його межами і 11.2 л/100км у середньому. Найпотужнішим став 3.0-літровий V6 турбодвигун з 405 кінськими силами і 542 Нм. Витрата пального сягає рівня 13.8 л/100км у міському, 9.0 л/100км у заміському і 11.8 л/100км у змішаному циклах. Як альтернатива пропонується Lincoln MKZ Hybrid з 2.0-літровим чотирьохциліндровим двигуном на 190 кінських сил і 173 Нм і електричним мотором. У пару їм дістався варіатор. Витрачає MKZ 5.7 л/100км у місті, 6.2 л/100км за його межами і 5.9 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Express 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Express 2019
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLE-Class 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLE-Class 2019