Огляд тест-драйву: Jeep Compass 2019

17 січня 2019

Розмістившись між більшим Cherokee і вигадливим Renegade, Jeep Compass 2019 дуже нагадує своїх родичів. При збалансованій як для сегменту ціні Compass має дуже хорошу причину, щоб його купили. Крім того, позашляховик тішить майбутнього власника чималим переліком унікальних функцій та опцій. Як і решта представників Jeep, нинішній Compass вражає позашляховими можливостями, особливо модель Trailhawk. Чотирьохциліндрові двигуни, можливо, не надто вражають в плані потужності, але із своїми обов’язками вони справляються. Суперники типу Subaru Crosstrek і Honda CR-V мають менші апетити щодо пального, а Kia Sportage отримав більше коней під капот, але лише Subaru здатний прослідувати за Compass по бездоріжжю.

Огляд тест-драйву: Jeep Compass 2019

Вам сподобається

Сучасний Jeep Compass має масивну зовнішність, хороший перелік систем і функцій та здатність діставатися до таких місць, про які Nissan Rogue Sport і Kia Sportage залишається тільки мріяти. Збалансована ціна, принаймні на моделі початкового рівня, та можливість отримати механічну коробку передач додають привабливості.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Творіння Jeep не пропонує значного запасу потужності. Крім того, позашляховик не вражає ціною перепродажу та споживає чимало пального. Покупцям, які хочуть отримати більше внутрішнього простору, варто поглянути в сторону Cherokee чи Honda CR-V.

Нове у 2019 році

На 2019 модельний рік Compass пропонує декілька нових пакетів, включно з «Upland» для моделі Sport. За рахунок цього пакету комплектація моделі розширюється переднім бампером як у Trailhawk, буксирними гаками, передньою захисною пластиною та килимками на всі типи погоди. Моделі Sport і Latitude обзавелися «Uconnect» з 7.0-дюймовим дисплеєм, в той час як адаптивний круїз-контроль увійшов до пакету «Advanced Safety Group».

Враження від їзди

Нинішній Compass побудований на тій самій платформі, що і менший Renegade з більшим Cherokee. Поводиться він як вдале поєднання обох. Автоматична коробка передач на дев’ять ступенів, яка стала єдиним варіантом для моделей з повним приводом, розподіляє потужність 2.4-літрового чотирьохциліндрового двигуна. У пару їй дісталася система стоп/старт, але її можна вимкнути. Шестиступінчаста автоматична коробка доступна моделям з переднім приводом. Механічна коробка на шість ступенів присутня у моделях нижчої комплектації. Що стосується поведінки на дорозі, то Compass не такий маневрений як, скажімо, Kia Sportage чи Mazda's CX-3 з CX-5. Але жоден зі згаданих суперників не здатний досягти такого рівня прохідності як у Compass Trailhawk, особливо зважаючи на збільшений дорожній просвіт, посилені шини та захисні пластини. Спеціальний режим «Crawl» фіксує трансмісію на першій передачі, а додатковий режим «Rock» майстерно оперує всіма чотирма колесами.

Найкращі характеристики

Не багато відносно компактних позашляховиків можуть впоратися з чимось значнішим, ніж сніг чи багнюка, але модель Trailhawk дійсно вражаючий варіант. При збільшеному дорожньому просвіті, системі режимів, які підлаштовуються під тип поверхні, Compass є самим здібним позашляховиком класу.

Інформаційно-розважальна система Uconnect завжди входила до переліку найкращих, а останню її версію можна вважати взірцем. Великий і яскравий екран гарантує легку у використанні графіку, швидку відповідь та Apple CarPlay з Android Auto.

Детально про автомобіль Jeep Compass

Інтер’єр

Якщо вам колись доводилося бувати у старому Compass, забудьте про це. Сучасний інтер’єр позашляховика створювався з тією самою увагою до деталей та посилом, що і Cherokee і Renegade. Одразу помічаєш великі, круглі вентиляційні отвори, логічно розміщені елементи управління, необхідного розміру кнопки і перемикачі та вражаючий рівень ергономіки. Сидіння зручні, а простору позаду більше, ніж у деяких великих седанів. З розкладеними задніми сидіннями водій може розраховувати на 764 літри об’єму, кількість якого збільшується до майже 1700 літрів зі складеними.   

Відео тест-драйв Jeep Compass 2019 року

Екстер’єр

Зовні Compass виглядає як зменшений Grand Cherokee. Дах, пофарбований у два відтінки чорного кольору, є стандартним для моделей Trailhawk і Limited, але опційним для Latitude. Сучасний Compass тішить прихованими елементами типу зображення Лохнеського чудовиська на склі багажного відділення. Моделі Limited пропонують додаткову порцію хрому, як своєрідний тюнінг Jeep Compass, а Trailhawk роблять ставку на можливостях їзди по бездоріжжю зі збільшеним дорожнім просвітом, захисними пластинами, спеціальними наліпками на капоті проти відблисків та червоними буксирними гаками.

Базова комплектація

Позашляховик пропонується у чотирьох комплектаціях: Sport, Latitude, Trailhawk і Limited. Найдешевший Compass Sport постачається з функцією доступу без ключа, кнопковим запалюванням, камерою заднього виду, інформаційно-розважальною системою з шістьома динаміками та 7.0-дюймовим екраном, Bluetooth, Apple CarPlay і Android Auto. Модель Latitude додасть автоматичні фари, протитуманні, віражні фари, 17-дюймові колеса, підсвічування салону. Крім того, з цією моделлю з’являється можливість замовити електропривод водійського сидіння, навігацію та моніторинг сліпих зон.

Опційне обладнання

Моделі Sport і Latitude доступні з системою повного приводу та механічною коробкою передач, що зустрічається рідко у наші дні. Модель Compass Trailhawk, вирізняючись на фоні інших, пропонує шкіряну обшивку, двозонний клімат-контроль, 7.0-дюймовий LCD дисплей і 8.4-дюймовий центральний дисплей системи Uconnect з одним роком підписки на супутникове радіо SiriusXM та Apple CarPlay і Android Auto. Топова модель Limited може похвалитися вісьмома автоматичними режимами налаштування водійського сидіння, підігрівом передніх сидінь та автоматичним затемненням дзеркала заднього виду. Окремими опціями стали аудіосистема «Beats», допомога руху по смузі, моніторинг сліпих зон, адаптивний круїз-контроль, попередження про можливе зіткнення та екстрене автоматичне гальмування.

Під капотом

Моделі 2019 року отримали 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 182 кінських сили та 240 Нм. Передній привід Jeep Compass дозволяє обрати шестиступінчасту механічну коробку передач. Витрачає автомобіль 10.4 л/100км у міському, 7.3 л/100км у заміському та 9.0 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом і механічною коробкою витрата зростає до 10.8, 7.6 та 9.4 л/100км відповідно. Обравши шестиступінчасту автоматичну коробку передач і залишившись з переднім приводом, можна розраховувати на 10.6 л/100км у місті, 7.6 л/100км за його межами та 9.3 л/100км у середньому. З повним приводом та автоматичною коробкою на дев’ять ступенів позашляховик витратить 10.8, 7.8 і 9.5 л/100км відповідно. Усі моделі з автоматичною коробкою отримали систему стоп/старт, яку за бажанням можна відключити.   

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Civic 2019
Огляд тест-драйву: Honda Civic 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Suburban 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Suburban 2019