Огляд тест-драйву: Lexus ES 2020

12 травня 2020

Lexus ES 2020 року пропонує вишуканий і просторий салон, м'яку їзду і сучасне технічне оснащення в стандартній комплектації. Цей автомобіль має одну з найнижчих стартових цін у класі і практично позбавлений недоліків.

Огляд тест-драйву: Lexus ES 2020

Нове в 2020 році

  • Підтримка сервісів Apple CarPlay і Android Auto в стандартній комплектації

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Новий Lexus ES - відмінний вибір для водіїв, які хочуть придбати розкішний седан, який забезпечить безпеку і комфорт під час поїздки. Ця модель - одна з найдоступніших у класі, і навіть базова варіація пропонує значно більше переваг, ніж автомобілі-конкуренти.

Нове або б/в авто?

Lexus випустив нове покоління ES в 2019 році, тому моделі 2020 р.в. не зазнали сильних змін. Вибравши Lexus ES попереднього року, ви отримаєте автомобіль із аналогічним технічним оснащенням і характеристиками, і заощадите кілька тисяч доларів. Проте користувачі телефонів на операційній системі Android можуть зіткнутися з труднощами, адже підтримку сервісу Android Auto впровадили лише в 2020-му.

Lexus ES або Lexus GS?

Lexus GS пропонує потужні агрегати V8 з віддачею від 241 до 467 кінських сил і стандартний задній привід. Додатково можна обрати привід на 4 колеса, адаптивну підвіску і функції допомоги водієві. Якщо вам недостатньо продуктивності Lexus ES на швидкісних шосе, вибирайте GS.

Lexus ES або Toyota Camry?

Ці дві моделі пропонують подібні технічні характеристики, але Toyota все ж багато в чому поступається Lexus. Обидва авто доступні з V6 або гібридною силовою установкою. Toyota трохи дешевше і має зрозумілішу і сучаснішу інформаційно-розважальну систему, ніж Lexus. Вибір між цими моделями зводиться до особистих вподобань покупця.

Салон

Lexus ES вміщує п'ять чоловік. Салон цього авто відмінно шумоізольований, тому ви не відчуєте дискомфорт під час їзди по швидкісній трасі. Автомобіль у стандартній комплектації поставляється з м'якими сидіннями зі штучної шкіри NuLuxe, а також доступні оббивка з натуральної шкіри і функція підігріву пасажирських і водійських крісел.

Модель має один із найбільш просторих багажників у класі - його об’єм становить 455 літрів.

У стандартну комплектацію Lexus ES входить Siri Eyes Free, точка доступу Wi-Fi та 8-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи. Крім того, автомобіль оснащений навігаційною системою з 12,3-дюймовим екраном, бездротовою зарядкою пристроїв і стереосистемою Mark Levinson з 17 динаміками.

Відео тест-драйв Lexus ES 2020 року

Технічні характеристики

Lexus ES 2020 року поставляється з 305-сильним 3,5-літровим двигуном V6 і восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Також доступна гібридна версія цієї моделі.

Автомобіль витрачає 10.7 л на 100 км у міських умовах і 7.4 л на шосе. Lexus ES 300h Hybrid витрачає 5.5 л на 100 км у місті і 5.3 л за його межами.

Lexus ES забезпечує комфортну поїздку завдяки відмінній шумоізоляції і хорошій керованості. Проте деякі автомобілі-конкуренти пропонують більш спортивну їзду.

Безпека

Lexus ES у стандартній комплектації обладнаний камерою заднього виду і системою Lexus + 2.0. Цей набір розширених функцій безпеки включає в себе системи запобігання зіткнень, виявлення пішоходів при слабкому освітленні і велосипедистів у денний час, моніторинг дорожніх знаків, допомогу в утриманні смуги руху і оповіщення про вихід з неї, адаптивний круїз-контроль і автоматичні фари дальнього світла.

У список доступних функцій входить моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух ззаду і парктроніки. Більшість інших транспортних засобів пропонують ці системи тільки в топових комплектаціях.

Розміри і вага

Довжина Lexus ES становить 4.87 м, а споряджена маса - 1655 кг.

Можливі комплектації

Lexus ES 350 2020 року випускається в чотирьох комплектаціях: базова, Luxury, Ultra Luxury і F Sport. Всі варіації обладнані 306-сильним мотором V6 і автоматичною коробкою передач із вісьмома швидкостями.

Крім того, є версії з гібридною силовою установкою потужністю 215 кінських сил: ES 300h, ES 300h Luxury і ES 300h Ultra Luxury.

Модель у стандартній комплектації оснащена широким набором функцій безпеки, а також розкішним і зручним салоном для максимального комфорту під час їзди. Ви можете додатково оснастити цю варіацію необхідними технологіями і системами.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mitsubishi Outlander 2020
Огляд тест-драйву: Mitsubishi Outlander 2020
Огляд тест-драйву: Mazda CX-3 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-3 2020