Огляд тест-драйву: Lexus ES 2019

20 листопада 2018

Якщо ви звикли до традиційної елегантності Lexus ES, абсолютно нова модель 2019 року може ошелешити вас. Але фанатам ES не варто боятися, адже новенький представник Lexus отримав агресивну стилізацію і покращену динаміку, залишившись затишним, зручним і надійним. Автомобіль став довшим і ширшим за рахунок чого він не лише отримав більш спортивну зовнішність, а й став просторішим всередині. Вперше покупці можуть обрати один з трьох силових агрегатів: бензиновий V6 ES 350, гібридну установку ES 300 чи спортивний ES 350 F Sport 2019. Завдяки такому силовому переліку Lexus легше буде переманити клієнтів Audi A4, Mercedes-Benz C-Class, Infiniti Q50 і Acura TLX.

Огляд тест-драйву: Lexus ES 2019

Вам сподобається

Компанія додала своєму творінню виразності зовнішності та гостроти динаміки, зробивши його ще затишнішим, просторішим і зручнішим, ніж раніше, але без найменшої шкоди легендарній якості. Двигуни потішать більшою кількістю кінських сил і кращим рівнем економії. Гібрид, у свою чергу, гарантує необхідний запас потужності і вражаючу економічність.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Навіть з усіма переглядами і налаштуваннями F Sport занадто консервативний для того, щоб називатися повноцінною продуктивною моделлю. Стилізація ES не для всіх. Декого може спантеличити інтерфейс тачпада інформаційно-розважальної системи. На це можна було б не зважати, але системі підпорядковані навігація, аудіо, клімат-контроль та інші важливі елементи.

Нове у 2019 році

Харизматичний Lexus ES 2019 постав перед нами у новому кузові. Моделі отримали довшу і ширшу платформою зі спрямованістю на динамічне управління. Стилізація теж зазнала змін, ставши агресивнішою. Салон став просторішим і ще вишуканішим. Вперше були запропоновані модель F Sport та додаток Apple CarPlay.

Враження від їзди

Моделі Lexus ES 350 і ES 350 F Sport використовують 3.5-літровий V6 двигун на 305 кінських сил у парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Динаміка у них плавна, саме така, яку можна очікувати від Lexus. Щоправда завдяки нещодавнім покращенням зворотній зв'язок став швидшим, а підвіска змінилася настільки, що ES отримав бажаний спортивний посил. На щастя, комфорт нікуди не зник. Змінити параметри ходу можна використовуючи режими управління. Система підвіски моделі F Sport у поєднанні зі спортивним режимом роблять седан агресивнішим. Але до BMW M чи Mercedes AMG ES ще далеко. Шанувальники Lexus мають розглянути гібрид Lexus ES. Потужний автомобіль вражає рівнем економії. Параметри розгону теж непогані, хоча і трохи гірші, ніж у стандартних ES. Бонусом моделі стала вражаюча тиша салону. Вперше Lexus запропонували Apple CarPlay, між тим, з сенсорним інтерфейсом інформаційно-розважальної системи доведеться погратися.

Найкращі характеристики

Тихий і комфортний ES 300h потішить вас не менше, ніж традиційні ES, але при помітній перевазі нижчого рівня витрати пального. Ще одна перевага моделі це розташування батареї під сидіннями, що не шкодить багажнику Lexus ES.

Бренд знається на розкоші. Просторий салон пропонує передні сидіння з підігрівом, вентиляцією і 10 автоматичними режимами налаштування, задні завіси та панорамний люк. Інформаційно-розважальна система працює через 12.3-дюймовий екран. Але основною перевагою інтер’єру стала аудіосистема «Mark Levinson» на 17 динаміків.

Детально про автомобіль Lexus ES

Інтер’єр

Оновлений інтер’єр сповнений високоякісними матеріалами і вишуканим поєднанням кольорів. Модель F Sport постачається з алюмінієвими акцентами. Не поскупилися розробники і на вишукані елементи на кшталт 12.3-дюймового сенсорного екрану, який є центральним елементом приладової панелі. Салон у Lexus ES 2019 великий, задній простір більше відповідає параметрам більших автомобілів, більше того, на його об’єм не вплинула навіть похила лінія даху. Розробники змінили кут спинок сидінь, що теж посприяло простору. Нові ES стали навіть затишнішими, ніж раніше.

Відео тест-драйв Lexus ES  2019 року

Екстер’єр  

Сучасні ES отримали агресивну стилізацію, яка вперше була запропонована у купе LC і седані LS. Розкосі головні фари підкреслюють агресивність нової решітки радіатора. Контури задньої частини стали гострішими, а лінія даху похилішою. Автомобіль посадили на нову довшу і ширшу платформу, а колеса розвели по куткам. Всі ці зміни зробили зовнішність ES виразнішою. Окрім того, в лінійці вперше з’явилася модель F Sport. Вона має чорні акценти, спойлер і 19-дюймові колеса. Інші ES їздять на 17 або 18-дюймових.

Базова комплектація

Компанія не зекономила на стандартній моделі ES, оснастивши її 17-дюймовими колесами, світлодіодними фарами, 10 автоматичними режимами налаштування передніх сидінь, штучною шкірою обшивки, двозонним клімат-контролем, люком даху, кнопковим запалюванням та режимами управління. Покупці також отримають аудіосистему на 10 динаміків, 7.0-дюймовий дисплей, три USB порти та сенсорний інтерфейс. Усі моделі ES оснащені набором безпеки «Safety System+ 2.0», до якого входять система утримання смуги руху, система попередження про залишення смуги руху, 10 подушок безпеки та інше. Щоправда, новий Apple CarPlay, пам'ять сидінь та кермо, яке налаштовується по куту і вильоту, є опціями.

Опційне обладнання

Розраховувати можна на напіванілінові сидіння з підігрівом і охолодженням, підігрів бічних дзеркал і керма, 18-дюймові колеса та склоочисники з сенсорами дощу. Опціями стали задні завіси з електроприводом та панорамний люк. Технічними додатками стали проекційна приладова панель на вітровому склі, 12.3-дюймовий дисплей та бездротова зарядка Qi. Меломанів потішить аудіосистема «Mark Levinson» на 17 динаміків. Параметр безпеки підсилять моніторинг сліпих зон та допомога при паркуванні з функцією виявлення пішоходів і монітором панорамного огляду.

Під капотом

Традиційні моделі отримали 3.5-літровий V6 двигун на 305 кінських сил і 362 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід виключно на передні колеса. Розгін відбувається за 6.6 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 10.7 л/100км у міському, 7.1 л/100км у заміському та 9.0 л/100км у змішаному циклах. Гібридний Lexus ES отримав 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 218 кінських сил та батарею, розміщену під сидіннями. Пару їм складає варіатор. Розгін відбувається за 8.1 секунд. Витрата пального складає 5.4 л/100км у місті, 5.2 л/100км за його межами і 5.3 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2019
Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Malibu 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Malibu 2019