Огляд тест-драйву: Toyota C-HR 2019

12 квітня 2019

Яскравий Toyota C-HR 2019 перекочував у другий рік існування. Націлений на покоління 2000-тисячних, які вміють вередувати, Toyota конкурує з Honda HR-V, Mazda CX-3, Jeep Renegade, Hyundai Kona і Nissan Kicks, пропонуючи виразний дизайн та непогані дорожні манери. У поточному році були виправлені декілька гріхів, які стали помітними після дебюту. Система повного приводу так і не з’явилася. Між тим, покупцеві гарантовані відмінна якісь збірки, високий рівень надійності, хороший перелік стандартного оснащення та загальний позитивний посил.

Огляд тест-драйву: Toyota C-HR 2019

Вам сподобається

Нинішній C-HR не для сором’язливих. Під виразною обгорткою, між тим, прихований просторий салон та добре налаштована підвіска.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви не звикли до надто виразного дизайну, або не бачите у ньому сенсу і не хочете зайвої уваги, це не ваш автомобіль. Крім того, система повного приводу так і недоступна.

Нове у 2019 році

Нині до бази увійшов Apple CarPlay, він став частиною інформаційно-розважальної системи з 8.0-дюймовим сенсорним екраном. Доступною стала навігаційна система та шкіряна обшивка. До лінійки приєдналися моделі LE і Limited.

Враження від їзди

Нажаль, немає приємного способу, щоб сказати, що двигуну не вистачає потужності. Як для компактного кросовера з приводом на передні колеса 1.497 кг це багато. Сучасний C-HR важкий. Отож 2.0-літровому двигуну на 148 кінських сил доводиться важко, особливо тоді, коли мова заходить за утримання високої швидкості. Жодного позитивного внеску не робить і варіатор. Через це стає сумно, адже шасі розроблено таким чином, щоб витримувати чимале навантаження. Якщо згадати про переваги, то варто зазначити класне поєднання спритності та контрольованості. Кросовер Toyota C-HR здатний підкорювати повороти на недосяжній для звичайних суперників швидкості. Але лише легке послаблення дроселя на етапі, коли шини починають скрекотати, і на поворотах починає вихляти задня частина кузова. А в салоні стає не дуже затишно.

Найкращі характеристики

До набору безпеки TSS-P увійшли система попередження можливого зіткнення з автоматичним гальмуванням і виявленням пішоходів, попередження про виїзд за межі смуги руху з допомогою управлінню, автоматичне дальнє світло та активний клімат-контроль. Набір увійшов у базу C-HR 2019.

Сучасний C-HR має ту саму платформу, що і новий седан Toyota Camry, отже маємо справу з дуже просторим салоном. Майже всі дорослі пасажири матимуть вдосталь особистого простору.

Детально про автомобіль Toyota C-HR

Інтер’єр

Салон отримав не такий виразний дизайн як екстер’єр, що не так вже погано. Між тим, ромбовидні стіжки на панелі приладів, дверях і стелі перегукуються з зовнішніми рисами C-HR. Матеріали високої якості і загальна атмосфера сприяють позитивним відчуттям впродовж тривалих подорожей. Як вже зазначалося, салон просторий, але досить широкі задні стійки даху змушують нахилятися вперед для отримання хорошої видимості. Ці стійки стануть основним аргументом для обрання моделі з моніторингом сліпих зон. Багажник Toyota C-HR 2019 з розкладеним заднім сидінням вміщує 538 літрів, зі складеними – 1020 літрів.

Відео тест-драйв Toyota C-HR 2019 року

Екстер’єр

Кожен складе власну думку щодо зовнішності CH-R 2019. Як би там не було, кросовер відповідає сучасним тенденціям з вигадливими лініями і вигинами. Варто звернути увагу і на колір, оскільки сприйняття одних і тих самих елементів змінюється в залежності від кольору. Уваги варта опція «R-Code», завдяки якій з’являються білі бічні дзеркала і дах. Що стосується практичності, то варто берегти задні фари, які досить виділяються, що уможливлює пошкодження.

Базова комплектація

Поява моделі LE означає зменшення переліку стандартного оснащення базових моделей, але так само і зниження ціни. Так, версія LE постачається з системами допомоги водієві, зазначеними вище, Apple CarPlay, світлодіодними денними ходовими вогнями, двозонним автоматичним клімат-контролем, камерою заднього виду, дзеркалом заднього виду з автоматичним затемненням і режимами управління. Стандартні колеса мають діаметр 17 дюймів. Задля отримання 18-дюймових коліс, варто перейти до моделі XLE, яка також додає шкіряне рульове колесо, функції доступу/старту без ключа, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду. Модель Limited гарантує шкіряну обшивку, підігрів передніх сидінь, супутникове радіо, Wi-Fi та кращу інформаційно-розважальну систему.

Опційне обладнання

Моделі XLE доступна інформаційно-розважальна система моделі Limited. Саму модель Limited можна доповнити навігаційною системою. Опція «R-Code» доступна всім C-HR 2019.

Під капотом

Єдиним двигуном на 2019 рік став 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 148 кінських сил і 189 Нм. Компонується він варіатором. Привід виключно на передні колеса. Розгін до сотні відбувається за 11.0 секунд. Витрата Toyota C-HR перебуває на рівні 8.8 л/100км у міському, 5.8 л/100км у заміському та 6.9 л/100км у змішаному циклах. На момент дебюту була представлена гібридна версія CH-R. Їй дістався 1.8-літровий чотирьохциліндровий двигун на 122 кінських сили та електричний мотор. Пару їм складає той самий варіатор. Привід передній. Гібрид Toyota C-HR до сотні розганяється за 11.0 секунд, витрачаючи 3.9 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Titan 2019
Огляд тест-драйву: Nissan Titan 2019
Огляд тест-драйву: Honda CR-V 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda CR-V 2019