Огляд тест-драйву: Acura RLX 2020

26 грудня 2019

Відповідаючи на загальне питання, чи хорошим автомобілем є Acura RLX 2020, більшість експертів тяжіє в сторону негативної відповіді. Причиною тому є старіючий дизайн, що не дозволяє витримувати конкуренцію. Ситуація доходить до смішного, автомобіль гарантує чималий перелік функцій допомоги водію, але йому бракує Apple CarPlay і Android Auto, а інформаційно-розважальна система не тішить простотою використання. Більшість суперників обходять творіння Acura в плані об’єму багажника і якості матеріалів оздоблення салону. На користь RLX грають достатній запас потужності двигуна і не високий рівень витрати пального.

Огляд тест-драйву: Acura RLX 2020

Нове у 2020 році 

  • Свіжа стилізація екстер’єру та інтер’єру 

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Автомобіль від Acura має збалансовану стартову ціну, якби не вона рекомендувати седан взагалі б не було сенсу. Сучасний Kia K900 коштує більше, але має набагато більш сучасну і легку у використанні інформаційно-розважальну систему. Ще один вартий уваги варіант це Honda Accord з більшим багажником. Моделі вищої комплектації Accord тішать сучасними функціями і кращими матеріалами оздоблення салону.

Нове чи б/у авто? 

Поточне покоління RLX з’явилося у 2014 модельному році. На жаль, значних змін на 2020 рік так і не відбулося. Моделі попереднього року теж змінами похвалитися не можуть, щоправда, версії 2018 вирізнилися переглянутим інтер’єром і екстер’єром, появою системи «Traffic Jam Assist» та плавною автоматичною коробкою передач на десять ступенів. Якщо зазначені елементи є важливими для вас, варто дивитися на моделі починаючи з 2018 року. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Acura RLX чи Mercedes-Benz CLS?

Сучасний Mercedes-Benz CLS спокійно обходить RLX. Німець гарантує плавність ходу та вишукані матеріали салону, так само як хороший перелік стандартного і доступного оснащення. На додачу Mercedes-Benz пропонує два варіанти силової гібридної установки. Базова модель CLS споживає менше пального, ніж базове авто Акура. Стартова ціна, щоправда, вища у Mercedes.

Acura RLX чи Acura TLX?

Поточні моделі Acura TLX це зменшений варіант RLX. Особливо дивним є той факт, що багажники у автомобілів майже однакові. Крім того, TLX має більше сучасних технологій типу Apple CarPlay і Android Auto. Якщо базовий чотирьохциліндровий двигун виявиться слабким завжди можна обрати доступний V6. На додачу TLX є економнішим транспортним засобом, ніж RLX. 

Салон 

Салон RLX розрахований на п’ятьох людей. Шкіряна обшивка, 12 режимів налаштування передніх сидінь і підігрів є стандартними. Вентиляція передніх сидінь, підігрів бічних задніх сидінь і керма стали доступними. Обидва ряди пропонують вдосталь особистого простору і комфорт. Хоча високий підйом у центральній частині підлоги позаду, скоріш за все, буде заважати пасажиру. Передбачено два повних набори кріплень дитячих сидінь LATCH. Хоча більшість матеріалів мають приємний вигляд, загальний стиль не дотягує до рівня конкурентів. Об’єм багажника становить 422 літри, що не є хорошим показником для сегменту. Стандартна інформаційно-розважальна система пропонує два екрана, 8.0-дюймовий дисплей зверху і 7.0-дюймовий сенсорний екран знизу. Вона також має стерео на 14 динаміків, навігаційну систему, супутникове і HD радіо, USB порт і Bluetooth. Доступною є аудіосистема «Krell» на 14 динаміків. На жаль RLX так і не отримав Android Auto і Apple CarPlay, крім того, знадобиться час, щоб розібратися з меню і елементами управління системи.  

Відео тест-драйв Acura RLX 2020 року

Технічні характеристики 

За потужність стандартних моделей відповідає 3.5-літровий V6 двигун на 310 кінських сил і 369 Нм. У пару двигуну дісталася десятиступінчаста автоматична коробка передач. Привід на передні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 11.8 л/100км у міському, 8.1 л/100км у заміському і 10.2 л/100км у змішаному циклах. Гібридній моделі Acura RLX Sport Hybrid дістався 3.5-літровий V6 двигун на 377 кінських сил і 470 Нм та три електричних мотори. Компонуються вони семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Витрата пального становить 8.1 л/100км у місті, 7.8 л/100км за його межами і 8.1 л/100км у середньому. Привід стандартно повний. Седани Acura гарантують відчуття стабільності, а версія Sport Hybrid навіть має натяк на азарт. Що стосується манери ходу, то тут критики розділилися, одні називають RLX не стабільним, інші вважають його чудовим автомобілем для розміреної їзди. 

Безпека 

Седан постачається з чотирма роками або 80.467 км пробігу базової гарантії та шістьма роками або 112.654 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Стандартними елементами захисту стали попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, система «Traffic Jam Assist», допомога руху по смузі, камера заднього виду, система попередження про виїзд за межі дороги та адаптивний круїз-контроль. Доступними є передні/задні сенсори паркування, камера навколишнього огляду і проекційна приладова панель на вітровому склі. 

Розміри 

У довжину седан має 487 см, важачи від 1.804 до 1.986 кг.

Можливі комплектації 

Доступний RLX у двох варіантах: стандартний RLX і RLX Sport Hybrid. Основна різниця прихована під капотом. Крім того, гібридні моделі мають повний привід. У базу стандартних Акура RLX, бензинових версій увійшли інформаційно-розважальна система з двома екранами, стерео на 14 динаміків, Bluetooth, супутникове і HD радіо, USB порт, шкіряна обшивка, 12 режимів налаштування і підігрів передніх сидінь, автоматичний клімат-контроль трьох зон, під’єднаний до GPS, неконтактний електронний ключ та люк даху. Стандартними елементами безпеки стали система «Traffic Jam Assist», адаптивний круїз-контроль, допомога руху по смузі, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, система попередження про виїзд за межі дороги, склоочисники з сенсорами дощу та камера заднього виду. Версія Sport Hybrid гарантує повний привід і пакет «Advance» з аудіосистемою «Krell» на 14 динаміків, проекційною приладовою панеллю на вітровому склі, вентиляцією передніх сидінь, підігрівом задніх сидінь, підігрівом керма, функцією дистанційного старту, передніми і задніми сенсорами паркування та системою камер навколишнього огляду. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Accent 2020
Огляд тест-драйву: Hyundai Accent 2020
Огляд тест-драйву: Audi Q8 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi Q8 2020