Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Stelvio 2019

30 жовтня 2019

Сучасний Alfa Romeo Stelvio додає італійської пристрасті до теми кросоверів, гарантуючи шик, стиль і спортивне управління у сегменті, де перебувають такі гравці, як Audi Q5, BMW X3, Jaguar F-Pace і Lexus NX. Треба віддати Stelvio належне, він не копіює суперників, особливо, якщо взяти до уваги фірмову решітку радіатора і оздоблення передньої частини. Не менш важливим є той факт, що Stelvio пропонує якісне управління і спортивну динаміку. Загалом, маємо справу з унікальною пропозицією з Італії. Такі характеристики Alfa Romeo Stelvio потішать багатьох сучасних водіїв. 

Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Stelvio 2019

Вам сподобається 

Якщо ви добралися до сегменту компактних кросоверів класу люкс, але вважаєте, що варіантів Audi, BMW і Lexus занадто багато, без вагань можна розглянути Alfa Romeo Stelvio 2019. Потужний і динамічний автомобіль змусить багатьох дивитися вам у слід.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Оскільки автомобіль дуже недавно на ринку, його довгострокова надійність і вартість перепродажу залишаються під питанням. Крім того, італієць все ж відрізняється від традиційних Lexus і BMW. Не надто поширеною є його дилерська мережа.

Нове у 2019 році 

У поточному році до лінійки приєдналися моделі з заднім приводом, а Apple CarPlay і Android Auto стали стандартними. Версії Quadrifoglio отримали анодовані гальмові супорти з червоними написами. Підігрівачі задніх сидінь і нова система аварійної сигналізації поповнили перелік опцій.

Враження від їзди 

Чимало автовиробників намагаютьсь зробити свої кросовери спортивними, але не багатьом пощастило знайти спосіб обійти закони фізики, які діють на важкі транспортні засоби зі збільшеним дорожнім просвітом. Між тим, Alfa варто віднести саме до тих, які створили азартний автомобіль. 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 280 кінських сил і 400 є одним з самих потужних у класі, дозволяючи сотні досягти за 5.7 секунд. Привід на задні колеса, або на його основі повний привід, і майже ідеальний розподіл ваги роблять Stelvio дійсно спортивним. Свій внесок роблять швидка і плавна восьмиступінчаста автоматична коробка передач і набір режимів з налаштуваннями «Dynamic» для загострення реакції. На щастя заради атлетизму не довелося жертвувати комфортом. За звичайних умов кросовер легкий в управлінні. Оскільки Alfa Romeo Stelvio 4х4, тобто стандартно має повний привід, водій отримує додаткову порцію впевненості.  

Найкращі характеристики 

Як зазначалося вище, довгострокова надійність знаходиться під питанням. Але представник Alfa Romeo поспішає заспокоїти особливо нервових клієнтів чотирма роками або 31.069 км повної гарантії і п’ятьма роками гарантії на силовий агрегат.

Ті, хто був знайомий з брендом, знають, що це один з найкращих виробників динамічних автомобілів у Європі. Але для тих, хто з італійцями досі був незнайомий, варто розпочати знайомство з версії Stelvio Quadrifoglio і її двигуном на 510 коней. Із запозиченим у Ferrari V6 турбодвигуном, автомобілю вистачить 3.8 секунд, щоб розігнатися до сотні.

Детально про автомобіль Alfa Romeo Stelvio

Інтер’єр 

Хоча і не такий модерновий як останні екземпляри від Audi чи Mercedes-Benz, салон Alfa Romeo Stelvio гарантує класичний, італійський посил, привабливі форми і високоякісні матеріали, включно зі шкірою, деревом і алюмінієм. Добре підбиті, спортивні  передні сидіння варті уваги, оскільки ідеально підходять для динамічного управління, але можуть видаватися занадто громіздкими. Стандартні сидіння, мабуть, будуть навіть кращими, крім того, саме вони гарантують високий рівень комфорту під час тривалих подорожей. Особистий простір задніх сидінь не такий щедрий як у BMW X5 чи Lexus RX, але поганим його теж назвати не вдасться. Об’єм багажника на 510 літрів не самий хороший показник сегменту.

Відео тест-драйв Alfa Romeo 2019 року

Екстер’єр 

Приємно, що наголос був зроблений на спортивній стороні. У профіль Stelvio тішить плавними лініями з видовженим капотом і унікальними елементами. Отримавши назву «Scudetto», стиль з використанням трикутних форм використовується вже понад вісім десятків років. Лінія скління дещо завищена, що призводить до масивного зовнішнього посилу і помітно зменшеного заднього вікна, а це точно натяк на стиль, а не на практичність. Що стосується типових для кросовера рис, то варто відмітити електропривод дверей багажника і 3.2 см дорожнього просвіту.

Базова комплектація 

Новий Alfa Romeo Stelvio доступний у шести моделях, серед яких базова версія і Sport пропонуються з приводом на задні чи всі колеса, а моделі Ti, Ti Sport, Ti Lusso і Quadrifoglio мають виключно повний привід. Стандартними елементами стали 10 режимів налаштування передніх сидінь, 18-дюймові колеса, шкіряна обшивка сидінь, двозонний автоматичний клімат-контроль, електропривод, підігрів і автоматичне складання бічних дзеркал, склоочисники з сенсорами дощу, адаптивні HID фари, 6.5-дюймовий сенсорний екран з Apple CarPlay and Android Auto, камера заднього виду, задні сенсори паркування та кермо, яке налаштовується по куту і вильоту. Версія Quadrifoglio гарантує V6 турбодвигун, карбон-керамічне оздоблення, навігаційну систему і аудіосистему «Harman Kardon» на 14 динаміків.

Опційне обладнання 

Модель середнього рівня Stelvio Ti додає підігрів передніх сидінь і керма, підігрів склоочисників, передні сенсори паркування і 8.8-дюймовий дисплей. Моделі Ti Sport постачаються з 20-дюймовими колесами, спортивними, передніми сидіннями з 12 режимами налаштування і шкірою обшивки вищої якості. Модель Ti Lusso надає перевагу теплим дерев’яним акцентам і вишуканій шкірі обшивки. До загального переліку опцій входять навігаційна система, аудіосистема «Harman Kardon» і люк даху на дві панелі. З пакетами можна розраховувати на функцію відкривання багажника без рук, моніторинг сліпих зон, адаптивний круїз-контроль, автономне екстрене гальмування, попередження про виїзд за межі смуги руху і автоматичне дальнє світло.

Під капотом 

Базовим у 2019 році вважається 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 280 кінських сил і 400 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід повний. Розгін до сотні відбувається за 5.7 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.9 л/100км у міському, 5.9 л/100км у заміському і 7.0 л/100км у змішаному циклах. Версія Quadrifoglio пропонує 2.9-літровий V6 турбодвигун на 510 коней і 600 Нм. До сотні автомобіль розганяється з ним за 3.8 секунди. Витрата пального становить 11.7 л/100км у місті, 7.5 л/100км за його межами і 9.0 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Alfa Romeo 4C 2019
Огляд тест-драйву: Alfa Romeo 4C 2019
Огляд тест-драйву: BMW 7 Series 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 7 Series 2020