Огляд тест-драйву: Alfa Romeo 4C 2019

29 жовтня 2019

Сучасний Alfa Romeo 4C настільки справжній, наскільки може бути спортивний автомобіль. Купе в першу чергу сфокусовано на динаміці, при чому, на тому її рівні, який дозволить спокійно виписати пару кіл на треку. Про підігрів сидінь чи Apple CarPlay доведеться забути, у випадку екзотичного 4C відсутнє навіть підсилення керма. Якщо ви все ж орієнтуєтьсь на повсякденний комфорт, варто поглянути в сторону Porsche Boxster чи Audi TT. Але, якщо раптом бюджет дозволить придбати вражаючий, ексклюзивний і дійсно спортивний автомобіль, Alfa 4C вартий уваги. Особливо примхливим і перебірливим покупцям можна поглянути в сторону Alfa Romeo 4C Spider 2019.

Огляд тест-драйву: Alfa Romeo 4C 2019

Вам сподобається 

Якщо ви хочете стати власником вручну зібраного автомобіля з наголосом на динаміці, погляньте в сторону Alfa Romeo 4C. Завдяки чотирьохциліндровому турбодвигуну і компактному розміру, двомісне купе ідеально пасуватиме шанувальникам швидкості і маневреності.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Починаючи тіснуватим салоном і закінчуючи відсутністю багатьох, звичних на сьогодні елементів, новий Alfa Romeo 4C дуже далекий від уявлень про комфорт. Якщо ви хочете отримати спортивний автомобіль, придатний до повсякденного використання, погляньте в сторону Porsche 718 Boxster, Cayman або Jaguar F-Type. Ці ж суперники пропонують механічну коробку передач.

Нове у 2019 році 

У поточному році наголос зробили на варіанті Spider, модельний ряд Alfa Romeo 2019 змінився. У базу автомобіля потрапили камера заднього виду, круїз-контроль і задні сенсори паркування. Окремими опціями стали налаштована на спортивну динаміку підвіска і дзеркала з вуглецевого волокна.

Враження від їзди 

Нинішній Alfa Romeo 4C можна вважати автомобільним еквівалентом хірургічного скальпеля. Як скальпель стає довершеним інструментом у руках майстра, так і водій зможе отримати максимум від спортивного автомобіля. Рульове управління позбавлене навіть натяку на підсилення, тому людина за кермом відчуватиме кожен сантиметр дороги. Якщо дивитися на показники двигуна на папері, то навряд чи 240 кінських сил когось сильно вразять. Але фокус полягає в тому, що силовому агрегату потрібно впоратися всього з 1.134 кг. Тому купе вистачає 4.5 секунд для розгону до сотні. Шестиступінчаста автоматична коробка з подвійним зчепленням дуже швидко змінює передачі. На розсуд водія представлені «Dynamic», «Natural», «All-Weather» і «Race» режими управління, з якими дійсно отримуєш різні відчуття. Ситуація, на жаль, змінюється, як тільки автомобіль опиняється на звичних дорогах, відчувається кожна нерівність дороги, вихлопна система постійно гарчить, а рульове управління змушує докладати максимальних зусиль. Це не підходящий автомобіль для повсякденних поїздок або пересування на крейсерській швидкості.

Найкращі характеристики 

Зважившись на купівлю Alfa Romeo 4C, ви демонструєте, наскільки серйозно ставитеся до управління, а заразом і те, що готові пожертвувати комфортом заради спортивної динаміки. Крім того, усі покупці стають членами закритого клубу, компанія продає дуже на багато моделей 4C, особливо у порівнянні з іншими брендами.

Як частина секрету і причиною, чому невеликий двигун змушує автомобіль рухатися настільки швидко, стала монококова конструкція шасі з вуглецевого волокна. Цей матеріал міцніший і легший за сталь, тому 4C має незначну вагу і відношення тяги до маси на рівні 10.4.

Детально про автомобіль Alfa Romeo 4C

Інтер’єр 

Салон Alfa Romeo 4C це приклад перемоги функціональності над комфортом. Кількість місця обмежена, а елементи управління клімат-контролю та інших функцій дуже прості, виглядають вони наче з автомобіля десятирічної давнини. Замість традиційного важеля перемикання передач передбачений ряд кнопок у центральному тунелі. Режими управління позначені відповідними англійськими літерами. Кнопки для управління вікнами і налаштування дзеркал теж розташовані у центральному тунелі. Інформаційно-розважальна система, чи точніше відсутність звичного на сьогодні варіанту, представлена базовими AM/FM, Bluetooth і USB. Відмінними рисами автомобіля, між тим, стали 7.0-дюймовий інформаційний дисплей і шкіряна обшивка. Об’єм багажника, якщо про нього взагалі є сенс згадувати, становить всього 85 літрів. 

Відео тест-драйв Alfa Romeo 4C 2019 року

Екстер’єр 

Якщо обирати один з найвиразніших аспектів, то це, безумовно, екстер’єр. Перед нами розкішний приклад зібраного вручну автомобіля. Побудований у італійській Модені, Альфа 4C це поєднання вигадливих ліній і спокусливих вигинів, які свідчать про екзотичність і непересічність натури. Купе має дуже компактні розміри. При 61.8 см у довжину воно лише трохи більше за мініатюрний Mazda MX-5 Miata. Передня частина 4C знаходиться дуже близько до землі, що з однієї сторони додає азарту до процесу управління, а з іншого погіршує задню видимість. 

Базова комплектація 

Створений виключно для спортивного пересування, Alfa Romeo 4C оснащений лише самим необхідним. Так, у його базу входять вікна з електроприводом, кондиціонер, 7.0-дюймовий кольоровий інформаційний дисплей і Alpine AM/FM/CD система на 4 динаміки з Bluetooth і USB входом. Нині стандартними є камера заднього виду, круїз-контроль і задні сенсори паркування. Водій також отримує декілька режимів управління. Задля захисту пасажирів Альфа Ромео 4С передбачені чисельні подушки, контроль стабільності, протибуксувальна система і допомога при старті на схилі.

Опційне обладнання 

Не варто очікувати значного переліку опцій. На відміну від інших подібних автомобілів ви не знайдете додаткових елементів комфорту. Окрім покращеної аудіосистеми «Alpine», можна отримати підвіску для їзди по треку, елементи з вуглецевого волокна, бі-ксенонові фари і вихлопну систему «Akrapovic».

Під капотом 

За потужність відповідає 1.7-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 240 кінських сил і 350 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. Привід на задні колеса. Розгін до сотні відбувається за 4.5 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 9.8 л/100км у міському, 5.0 л/100км у заміському і 6.8 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Acura ILX 2019
Огляд тест-драйву: Acura ILX 2019
Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Stelvio 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Stelvio 2019