Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Stelvio 2020

10 березня 2020

Alfa Romeo Stelvio - це розкішний компактний позашляховик. Alfa Romeo 2020 року має надійні двигуни, чітку керованість і залишає незабутні враження від поїздки, але в його салоні не вистачає якісних матеріалів і значно менше простору в порівнянні з конкурентами.

Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Stelvio 2020

Нове в 2020 році

Нові функції, доступні в стандартній комплектації

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

З огляду на якість матеріалів у салоні, ця модель явно не підійде справжнім поціновувачам розкоші. Однак ті, хто вибирають авто, керуючись такими характеристиками, як потужність і керованість, однозначно оцінять нову модель.

Нове або б/в авто?

У 2020 році Alfa Romeo додала 8,8-дюймовий сенсорний екран і систему попередження про пряме зіткненні в список стандартних функцій Stelvio. Ці опції були доступні в більш старих моделях, так що ви можете знайти старий Stelvio з тими ж можливостями за менші гроші.

Stelvio мало змінився з моменту випуску моделі 2018 року зі стандартним повним приводом. Моделі 2019 року мали в базовій комплектації задній привід, Android Auto і Apple CarPlay, а підігрів задніх сидінь виступає в якості опції. Щоб заощадити більше грошей, вибирайте Stelvio 2018 року.

Alfa Romeo Stelvio або Audi Q5?

Audi Q5 - це розкішний компактний позашляховик. Як і Alfa Romeo, Audi гарантує плавність ходу і хорошу керованість. Q5 має більше вантажного простору, в той же час Stelvio відрізняється більш високою вантажопідйомністю. Що дає Audi перевагу в цьому порівнянні, так це якісні матеріали в салоні, найсучасніше технічне оснащення і опції, які включають 12,3-дюймову віртуальну панель.

Alfa Romeo Stelvio або Jaguar F-Pace?

Jaguar F-Pace має багато спільного з цією моделлю Alfa Romeo, і вибір між ними, ймовірно, буде справою особистого смаку. Матеріали, використовувані для обшивки салону цих моделей, залишають бажати кращого, враховуючи вартість цих транспортних засобів. Однак обидва авто пропонують надійні мотори і динамічне управління. F-Pace має просторий вантажний відсік і більше місця для пасажирів, ніж Stelvio. З іншого боку, Alfa Romeo забезпечує більш плавну їзду і коштує приблизно на 3850 доларів дешевше, ніж Jaguar у базовій комплектації.

Салон

Alfa Romeo Stelvio вміщує п'ять чоловік. Шкіряна оббивка і 10-позиційні передні сидіння з електроприводом є стандартними. Доступні передні і задні крісла з підігрівом, а також передні сидіння з регулюванням в 12 і 14 напрямках, спортивні передні сидіння, рульове колесо з підігрівом і кілька спортивних рулів у відповідному стилі.

Alfa Romeo внесла деякі поліпшення в кабіну Stelvio 2020 року, в тому числі оновила перемикачі управління. Матеріали для інтер'єру в основному привабливі, а такі стилістичні елементи, як дерев'яні вставки, допомагають створити розкішний загальний вигляд. Проте, Stelvio не може зрівнятися з першокласною обшивкою салону і технічним наповненням інших кросоверів-конкурентів.

Стандартні функції в базовій комплектації Stelvio включають 8,8-дюймовий сенсорний екран, Android Auto, Apple CarPlay, п'ять портів USB, Bluetooth, стереосистему з вісьмома динаміками і супутникове радіо.

Додаткові функції включають в себе навігацію, бездротовий зарядний пристрій, HD-радіо, стереосистему з 10 або 14 динаміками і скляний дах.

Інформаційно-розважальна система проста у використанні. Вона має простий та зручний інтерфейс з сенсорним екраном і зручне фізичне управління, в тому числі і поворотну ручку перемикання передач.

Відео тест-драйв Alfa Romeo Stelvio 2020 року

Технічні характеристики

Базовий Stelvio має 2-літровий чотирициліндровий двигун із турбонаддувом, що розвиває потужність 280 кінських сил. Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio отримав 2,9-літровий V6 із турбонаддувом потужністю 505 кінських сил. Автоматична коробка передач із вісьмома швидкостями є стандартною для обох моделей.

Незалежно від того, вибираєте ви мотор із турбонаддувом або з двома турбінами, ви отримаєте енергійне і швидке авто. Їзда по місту або за його межами - це не проблема для цієї моделі.

Stelvio з базовим двигуном і заднім приводом витрачає 10,7 літрів на 100 км в умовах міста і 8,1 літра на 100 км на трасі (8,4 літра з повним приводом). Ці цифри є нормою серед розкішних компактних позашляховиків. Показники Quadrifoglio з двигуном із двома турбінами нижче - 13,8 літрів на 100 км в місті і 10,2 літра на 100 км на трасі.

Цей кросовер має м'яку їзду і слухняну керованість. Точне рульове управління і зчеплення з дорогою роблять Stelvio привабливим позашляховиком для багатьох автомобілістів. Задній привід є стандартним, але також доступний повний привід.

Безпека

Кожна модель Stelvio оснащена системами попередження при прямому зіткненні і екстреного гальмування, а також задніми датчиками паркування та камерою заднього виду.

Доступно ще кілька функцій допомоги водієві. До них відносяться: система контролю сліпих зон, система попередження при перехресному русі ззаду, датчики паркування спереду, система допомоги руху по смузі, система попередження про вихід зі смуги руху, адаптивний круїз-контроль, система розпізнавання дорожніх знаків, моніторинг стану водія, система допомоги при русі у заторах і автоматичні фари дальнього світла.

Розміри і вага

Довжина Alfa Romeo Stelvio 2020 року становить близько 4,69 метра. Його споряджена маса коливається від 1760 до 1980 кг.

Можливі комплектації

Alfa Romeo Stelvio 2020 року поданий в чотирьох основних комплектаціях: Stelvio, Sport, Ti і Quadrifoglio. У варіації Ti є два варіанта: Ti Sport і Ti Lusso.

Базова комплектація з поліпшеними функціями і системою безпеки є вибором більшості покупців. Тим, кому потрібен більш сильний двигун, варто придивитися до Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.

У лінійці є кілька додаткових опцій, в тому числі система відкривання багажника "hands-free", підігрів сидінь другого ряду, скляний люк на даху і функція бездротової зарядки пристроїв.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLS-Class 2020
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLS-Class 2020
Огляд тест-драйву: Lincoln MKZ 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lincoln MKZ 2020