Огляд тест-драйву: Audi A7 Sportback 2019

27 вересня 2019

Як і оригінал сучасний Audi A7 це привабливий автомобіль з сильним посилом в плані стилю. Починаючи різкими лініями капоту, розширеною решіткою радіатора, повітрозабірниками, продовжуючи широкими плечима та закінчуючи повністю світлодіодним освітленням, друге покоління A7 вирізняється на фоні інших. Посаджений автомобіль дійсно низько, а від того виглядає ще ширшим, навіть з урахуванням того, що задня частина була піднята на декілька сантиметрів. Загалом ліфтбек виглядає більш агресивно, ніж його попередник. Між тим, елегантності додає алюмінієвий корпус. Під капотом причаївся 3.0-літровий V6 турбодвигун на 340 кінських сил. Пару йому складає система повного приводу, завдяки якій автомобіль нині споживає менше пального, оскільки задні колеса використовуються виключно за потреби. Але турбуватися не варто, легендарна стабільність Audi нікуди не ділася. Суперниками A7 є BMW 6 Series Gran Coupe та Porsche Panamera.

Огляд тест-драйву: Audi A7 Sportback 2019

Вам сподобається

Якщо ви цінуєте функціональність седану, але захоплюєтеся стилем купе, витончене авто Audi A7 до ваших послуг. Специфіка кузова не те щоб не шкодить практичності, вона підвищує її рівень.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви маєте обмежений бюджет, A7 з трьома нулями після коми, скоріше за все, не той варіант. Виразна стилізація та якість німця влетять у копієчку.

Нове у 2019 році

Новим у 2019 році є все – шасі, кузов, двигун, чимало функцій та семиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням. Крім того, нинішні A7 отримали технологію «Mild Hybrid Electric Vehicle». Ця система, потужністю 48 Вт, відповідає за надання енергії системі стоп/старт, що сприяє економії пального.

Враження від їзди

Новий V6 турбодвигун має помітно більший запас крутного моменту, ніж його попередник, роблячи A7 вражаюче швидким. При повсякденному використанні переходи зі швидкості на швидкість автоматичної коробки майже не помітні. Між тим, вони стають жорсткішими, коли водій використовує перемикачі на кермі під час проходження крутих поворотів. Новий A7 важить 1.965 кг, але вага не відчувається, головним чином завдяки відмінній системі поглинання нерівностей підвіскою. Це дозволяє автомобілю бути зручним під час повсякденного використання і спортивним, коли водієві того хочеться. Технічні характеристики Audi A7 дозволяють вдовольнити чимало забаганок. Бонусом став і вражаючий затишок салону незалежно від зовнішніх умов. Око тішить 12.3-дюймовий екран цифрової приладової панелі. Окремої згадки заслуговує система стоп/старт, зокрема плавність і ненав’язливість її роботи.

Найкращі характеристики

З 12.3-дюймовою цифровою приладовою панеллю традиційні аналогові прилади можуть стати хіба що заднім планом. Модель A7 Prestige потішить додатковою панеллю на вітровому склі.

Новий 3.0-літровий V6 турбодвигун гарантує 340 кінських сил та 500 Нм. Завдяки цьому автомобіль сотні досягає за 5.3 секунд, маючи максимальну швидкість на рівні 250 км/год.

Детально про автомобіль Audi A7

Інтер’єр

Салон A7 майже ідентичний тому, що пропонує сучасний A6, а саме зосереджене на водієві оточення зі шкіри та дерева з підсвічуванням. Абсолютно нова сенсорна система «MMI Touch Response» прийшла на зміну традиційному дисковому контролеру і звичайним засобам контролю попереднього покоління. Верхню частину займає 8.8-дюймовий сенсорний екран, в той час як нижній екран слугує в якості клавіатури. Загалом, у салоні місця цілком вистачить чотирьом дорослим, між тим, варто зважати на похилу лінію даху позаду. Об’єм багажника Audi A7 становить 535 літрів.

Відео тест-драйв Audi A7 2019 року

Екстер’єр

Кузов A7 не має нічого спільного з A6, на основі якого створювався. Використання хрому було зведено до мінімуму для підкреслення пропорцій автомобіля. А D-подібні стійки даху та задні вікна підкреслюють фірмову стилізацію. У передній частині особливо виділяється розширена решітка радіатора, яка візуально розтягує автомобіль. Виразні арки коліс, у свою чергу, слугують натяком на стандартну систему повного приводу. Дивлячись на автомобіль зі сторони, мимоволі вловлюєш єдність ліній. У задній частині приховано автоматичний спойлер, який з’являється на швидкості до 120 км/год. Стандартно A7 їздить на 19-дюймових колесах, хоча доступні 20 і 21-дюймові варіанти.

Базова комплектація

Сучасний Audi A7 постачається з електроприводом кришки багажника, навігацією, системою «Pre Sense 360», здатною виявити можливе зіткнення, активувати гальма, натягнути ремені безпеки, зачинити вікна і люк даху. Зі стандартною системою «Pre Sense City» на швидкості до 85 км/год автомобіль здатний виявляти транспортні засоби та пішоходів та самостійно ініціювати гальмівний процес, в разі виникнення небезпечної ситуації.

Опційне обладнання

Комплектації Audi A7 Premium Plus і Prestige доступні з пакетом «Driver Assistance». До його складу увійшли адаптивний круїз-контроль з функціями «Traffic Jam Assist» і «Turn Assist», система розпізнавання дорожніх знаків, попередження про виїзд за межі смуги руху з екстреним гальмуванням та система «Intersection Assistant» від Audi. Остання технологія дозволяє автомобілю бути в курсі руху позаду і своєчасно активувати гальма. Модель Prestige доступна з аудіосистемою «Bang & Olufsen». Окремою опцією стала спортивна підвіска.

Під капотом

За потужність відповідає новий 3.0-літровий V6 турбодвигун на 340 кінських сил та 500 Нм. Компонується він семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. Привід стандартно повний. Розгін відбувається за 5.3 секунд. Витрата Audi A7 перебуває на рівні 9.3 л/100км у міському, 5.9 л/100км у заміському та 7.2 л/100км у змішаному циклах. Максимальна швидкість становить 250 км/год.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Equinox 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Equinox 2019
Огляд тест-драйву: Toyota Tacoma 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Tacoma 2019