Огляд тест-драйву: Audi A8 2020

21 квітня 2020

Audi A8 2020 року належить до класу розкішних автомобілів. Ця модель має просторий салон, зручні сидіння і широкий набір стандартних функцій.

Огляд тест-драйву: Audi A8 2020

Нове в 2020 році

  • Додали новий двигун V8 з подвійним турбонаддувом
  • Система попередження про виїзд зі смуги руху доступна в базовій комплектації
  • З'явилася високопродуктивна модель S8 і гібридна версія

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Цей автомобіль - відмінний вибір для щоденної експлуатації в міських умовах. Як для свого класу, Ауді А8 має середню вартість, але за ці гроші ви отримаєте високотехнологічне наповнення і шикарний салон.

Нове або б/в авто?

Нова Audi A8 істотно відрізняється від моделі минулого року. Audi додали 3 варіації авто, які отримали нові мотори і стандартну функцію попередження про вихід зі смуги руху. Якщо вам досить базових можливостей двигуна, вибирайте модель минулого року.

Ви можете заощадити ще більше грошей, купивши A8 попереднього покоління 2009-2017 року випуску.

Audi A8 або BMW 7 серії?

Головна перевага BMW 7-ї серії перед Ауді A8 - хороша керованість і динаміка руху. BMW пропонує ряд продуктивних двигунів, починаючи від економічного гібридного силового агрегату і закінчуючи двома потужними моторами з турбонаддувом.

У BMW 7-ї серії більш просторий багажник, однак недостатньо стандартних систем і функцій. BMW не пропонує Android Auto, але в стандартній комплектації поставляється з річною пробною підпискою на Apple CarPlay. Крім того, Ауді має стандартний повний привід, що недоступно в базовій БМВ 7 серії.

Audi A8 або Mercedes-Benz S-Class?

Mercedes-Benz S-Class і Audi A8 мають схожий перелік стандартних та додаткових функцій. Інтерфейс інформаційно-розважальної системи Audi зручніший для користувача, ніж у Mercedes. Однією з переваг S-класу, в порівнянні з A8, є більш просторий багажник. Варто відзначити, що S-Class коштує значно дорожче, ніж Audi A8.

Салон

Салон Audi A8 2020 року вміщує п'ять чоловік. Передні сидіння максимально комфортні та обладнані функцією підігріву.

Салон виконаний із високоякісних матеріалів. У базову варіацію входить тканинна оббивка, але ви можете замінити її на кожу. Об'єм багажника становить всього 425 літрів. Ауді А8 має найменший вантажний простір в своєму класі.

Модель обладнана інформаційно-розважальною системою з двома дисплеями і сенсорним екраном. Верхній 10,1-дюймовий екран вбудований у приладову панель в межах видимості водія.

Інші стандартні функції включають стереосистему Bang&Olufsen з 17 динаміками, супутникове радіо, чотирьохзонний автоматичний клімат-контроль і панорамний люк.

Додаткові функції включають іонізатор повітря в салоні, внутрішнє освітлення з можливістю перемикання кольору, бездротову зарядку і стереосистему Bang&Olufsen з 23 динаміками. Для пасажирів задніх сидінь передбачені розважальна система з двома вбудованими в підголовники екранами, два порти USB і DVD-програвач.

Відео тест-драйв Audi A8 2020 року

Технічні характеристики

Audi A8 2020 року в стандартній комплектації оснащений 3,0-літровим двигуном V6 із турбонаддувом потужністю 335 кінських сил і автоматичною коробкою передач з вісьмома швидкостями. Цього мотора цілком достатньо в умовах щоденних поїздок.

Ауді A8 зі стандартним мотором витрачає 13.8 л в місті і 9 л на шосе.

Безпека

Нова Audi A8 обладнана повним пакетом функцій допомоги водієві: попередження при лобовому зіткненні, автоматичне екстрене гальмування, попередження про виїзд із смуги руху, автоматичні фари дальнього світла, парктроніки спереду і ззаду, датчики дощу і камера заднього виду.

Також доступні такі додаткові функції, як проекція дисплея на лобове скло, парктроник з об'ємним оглядом, моніторинг сліпих зон, оповіщення про перехресний рух, адаптивний круїз-контроль, функцію розпізнавання дорожніх знаків і допомогу в утриманні смуги руху.

Розміри і вага

Довжина Audi A8 становить 5,18 м. Його споряджена маса коливається від 2165 до 2405 кг.

Можливі комплектації

Audi A8 2020 року пропонується в трьох варіаціях: 55 TFSI, 60 TFSI і S8. Кожна модель в стандартній комплектації обладнана повним приводом і високопродуктивними моторами. Головна відмінність між ними полягає в силових агрегатах.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Subaru Impreza 2020
Огляд тест-драйву: Subaru Impreza 2020
Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2020