Огляд Audi Q4 e-tron 2024

8 грудня 2023

Audi Q4 e-tron 2024 року - преміальний електричний позашляховик. Модель доступна в кузові SUV або Sportback. В обох варіантах ви отримуєте просторий та вишуканий салон з щедрим набором стандартних функцій. Q4 e-tron досить зручний в управлінні та має запас ходу до 500 км. Однак керованість електромобіля не надто спортивна, а прискорення не таке захоплююче, як очікується від EV.

Вибрати новий електричний кросовер Ауді Q4 e-tron 2024 року на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Додано стандартний адаптивний круїз-контроль із системою допомоги в центруванні смуги руху.

Кому варто купити?

Q4 e-tron - це відмінний варіант для тих, хто шукає просторий і відносно недорогий розкішний електричний позашляховик. 

Нове чи вживане авто?

Хоча Ауді Ку4 е-трон з'явився лише в минулому році, в 2024 вже отримує невелике оновлення. Тепер в комплектацію всіх версій входить адаптивний круїз-контроль із функцією центрування смуги руху. Кермо позашляховика також має пелюсткові перемикачі, які дозволяють швидко регулювати рівень рекуперативного гальмування. 

Дивіться також каталоги:

Технічні характеристики, запас ходу та динаміка Ауді Ку4 е-трон 2024 ідентичні минулорічному авто. 

Audi Q4 e-tron або Tesla Model Y

Tesla Model Y - серйозний конкурент у класі розкішних електричних SUV. Модель Y є двомоторною в усіх версіях та проїжджає на одному заряді 507-554 км. Тесла швидше прискорюється та більш спортивно керується, ніж варіант від Ауді. Model Y також пропонує більше вантажного простору. Водночас Q4 e-tron має перевагу в кількох характеристиках, адже отримала висококласний інтер’єр, просту у використанні інформаційно-розважальну систему та стандартну інтеграцію смартфона через Apple CarPlay і Android Auto. Обидва ці позашляховики мають однакові стартові рекомендовані ціни, тому вибір зводиться до особистих уподобань.

Audi Q4 e-tron або BMW iX

BMW iX є одним із найкращих цьому класі. З iX ви отримаєте вражаюче прискорення, спортивну керованість, високоякісний салон, просторі сидіння, великий багажник. Запас ходу складає 400-600 км. Однак усе це має свою ціну. У базовій комплектації BMW коштує приблизно на $36 000 дорожче, ніж Audi. 

Салон

Q4 e-tron представлений у кузовах позашляховик і купе (спортбек). В обох варіантах це дворядний двомісний автомобіль. Салони просторі та зручні, хоча похила лінія даху кузова Sportback може створити дискомфорт високим пасажирам на задніх сидіннях.

Салон Audi Q4 e-tron преміальний, якісний та високотехнологічний. На передній панелі розташовано найновішу інформаційно-розважальну систему MMI. Великий 11,6-дюймовий сенсорний екран нахилений до водія для максимальної зручності. Дисплей швидко реагує на команди, пропонує інтуїтивно зрозумілі меню, а графіка виглядає чіткою та сучасною. Є також кілька фізичних кнопок для аудіо та клімату. Мультимедійна система Audi Q4 e-tron підтримує Apple CarPlay і Android Auto. 

Об'єм багажника Q4 e-tron залежить від типу кузова. В кросовері за задніми сидіннями отримуєте 700-літрів простору, в спорбеку - 740 л. Якщо скласти задні крісла, багажник збільшиться до 1500 та 1540 л відповідно.

Відео тест-драйв Audi Q4 e-tron 2024 року

Технічні характеристики

Audi Q4 e-tron 2024 модельного року доступна в двох варіантах потужності:

  • 201 к.с. - одномоторна модель і задній привід (Q4 e-tron 40),
  • 295 к.с. - двомоторна модель і повний привід (Q4 e-tron 50).

Усі комплектації працюють в парі з одношвидкісною автоматичною коробкою передач. 

Обидві моделі достатньо швидкі для міста, просто на шосе одномоторній версії може бракувати потужності для маневрів. Розгін до 100 км/год базового Q4 e-tron займає 7,9 с. Кросовер з двома моторами впорається з набором “сотні” на спідометрі на 5,8 с. 

Керування Q4 e-tron викликає менше захвату, ніж більшість електромобілів. На поворотах стає помітний нахил кузова на поворотах, а нерівності роблять поїздку жорсткою. Варто зауважити й перевагу цього EV - маневреність на обмежених ділянках.

Ємність батареї та запас ходу Audi Q4 e-tron 2024 року

Q4 e-tron 2024 оснащена акумуляторною батарею ємністю 82 кВт/год. Максимальний запас ходу залежить від комплектації (цикл WLTP):

  • 520 км - модель з одним двигуном,
  • 487 км - модель з двома двигунами.

Зарядка акумулятора від 0 до 80% на швидкій зарядній станції займає 38 хвилин.
 

 Характеристики Audi Q4 e-tron 2024 
 Потужність   201 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,9 с 
 Максимальна швидкість   160 км/год 
 Запас ходу   520 км 
 Ємність батареї   82 кВт/год 

Безпека

Audi покращила набір функцій активної безпеки Q4 E-Tron до 2024 року. Список поповнив стандартний адаптивний круїз-контроль із системою центрування в смузі руху. Серед інших технологій: автоматичне екстрене гальмування переднім ходом, попередження про виїзд зі смуги руху та автоматичне дальнє світло. Топові комплектації пропонують розпізнавання дорожніх знаків і автоматичне паркування. 

Розміри та вага

  • Колісна база - 276 см,
  • Довжина - 458 см,
  • Ширина - 186 см,
  • Висота - 163 см.

Важить споряджений EV від 2120 кг до 2215 кг.

Можливі комплектації

Лінійка комплектацій Audi Q4 e-tron 2024 складається з трьох моделей: Premium, Premium Plus і Prestige. На вибір представлені  кузов SUV і Sportback. Q4 e-tron доступний одним мотором на 201 к.с. та заднім приводом і з двома моторами на 295 к.с. та повним приводом. Електрокар в кузові Sportback поставляються виключно з подвійним двигуном. Ціна Ауді Ку4 е-трон починається з $50 995.

Попередній огляд Огляд Mitsubishi Outlander 2024: сучасний і практичний
Шукати новий позашляховик Міцубісі Аутлендер 2024 на AUTOMOTO.UA
Вибрати новий електричний БМВ i4 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд BMW i4 2024