Огляд Mitsubishi Outlander 2024: сучасний і практичний

6 грудня 2023

Mitsubishi Outlander 2024 - один з небагатьох компактних позашляховиків, які доступні в семимісний компоновці. Третій ряд сидінь має бути перевагою, але насправді виявляється надто тісним для дорослих пасажирів. Проте Аутлендер має інші плюси, як от якісний і комфортний салон з безліччю сучасних технологій. 

Шукати новий позашляховик Міцубісі Аутлендер 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Дебют нової топової комплектації Platinum Edition

Кому варто купити?

Новий Mitsubishi Outlander 2024 буде цікавий покупцям, які шукають кросовер з якісним салоном, щедрим набором стандартних технологій та третім рядом сидінь, які можна використати за потреби. 

Ціна Міцубісі Аутлендер починається від $28 395.

 

Дивіться також каталоги:

 

Нове чи вживане авто?

Механічно Outlander 2024 залишається таким же, як і минулорічна модель. Єдине оновлення - поява топової версії Platinum Edition, яка має унікальне фарбування кузова та оздоблення салону. Актуальна Аутлендер модель представляє четверте покоління, яке існує з 2022 року. 

Mitsubishi Outlander або Nissan Rogue

Rogue розділяє платформу з Outlander. Та попри ряд схожих рис, як от інтер'єр, кросовер від Nissan затьмарює конкурента від Mitsubishi. Rogue швидше розганяється та витрачає менше пального. Рог має лише п’ять місць проти семи в Outlander, але пропонує набагато більший багажник за заднім рядом. 

Mitsubishi Outlander проти Kia Sorento

Як і Outlander, Sorento пропонує три ряди сидінь у відносно компактному позашляховику. Третій ряд Sorento більший і комфортніший, ніж в Outlander. До того ж, варіант Kia доступний з повним приводом, але має на кілька тисяч нижчу за Mitsubishi початкову ціну. 

Mitsubishi Outlander або Toyota Highlander

Toyota Highlander - позашляховик середнього розміру, але, як і компактний Outlander, він має три ряди сидінь. У Toyota третій ряд тісний, але все ж просторіший, ніж у Outlander. Highlander також має більше багажного відділення, потужніший двигун та інтуїтивно зрозумілу інформаційно-розважальну систему. Переваги Outlander: нижча стартова ціна та менша витрата пального. 

Салон

Аутлендер - семимісний компактний позашляховик із трирядною компоновкою. Якщо розглядати модель як звичайний п’ятимісний кросовер, він досить просторий, з достатньою кількістю місця в обох рядах. Але останні два сидіння не надто зручні та пропонують зовсім мало місця. Третій ряд годиться лише для маленьких дітей або для нетривалих поїздок дорослих.

Салон Mitsubishi Outlander 2024 - це сучасний простір з переважно високоякісних матеріалів. Хоча можна помітити елементи з твердого пластику, більшість з них прихована з поля зору. 

Стиль інтер'єру нагадує Nissan Rogue, але дизайнери Mitsubishi зробили його унікальним. Мінімалістичний підхід та увага до деталей, як от тримачі для смартфонів для кожного сидіння, допомагають салону вирізнятися з-поміж більш яскравих моделей.

 

Серед переваг Outlander - технологічність. Навіть базова версія отримала сучасні функції: двозонний клімат-контроль, запуск кнопкою, безключовий доступ, 8,0-дюймовий центральний сенсорний екран із сумісністю з Apple CarPlay і Android Auto та передніми портами USB, Bluetooth. 

Як щодо об'єму багажника Mitsubishi Outlander? Третій ряд сидінь “з’їдає” вантажопідйомність та погіршує практичність автомобіля. За останніми кріслами є всього 331 л простору. Якщо ж скласти третій ряд, об'єм багажника збільшиться до 948 л. Максимальна місткість кросовера - 2256 л.

Відео тест-драйв Mitsubishi Outlander 2024 року

Технічні характеристики

Outlander 2024 року має під капотом 2,5-літровий чотирициліндровий із 181 к.с. Цей силовий агрегат працює в парі з безступінчастою автоматичною коробкою передач (CVT). Mitsubishi Outlander доступний з переднім або повним приводом.

Плагін-гібридний варіант кросовера поєднує в собі 2,4-літровий чотирициліндровий двигун з двома електродвигунами для отримання загальної потужності 248 к.с. Ця версія обладнана лише повним приводом. 

Бензиновий Mitsubishi Outlander набирає розгін до 100 км/год приблизно за 8,6 секунди, плагін-гібрид – за 6,5 секунди. 

Порівняно невисока потужність кросовера балансується економною витратою пального:

  • 8,7 л/100 км - базова передньопривідна модель,
  • 9,4 л/100 км - базова повнопривідна модель,
  • 9,0 л/100 км - плагін-гібридна модель. 

Під час руху лише на електротязі Аутлендер витрачає еквівалент 3,4 л/100 км. Максимальний запас ходу - 60 км.

Кліренс Mitsubishi Outlander 21 см дозволяє подолати випадкове бездоріжжя, але варто бути обережним. Загалом кросовер краще їздить містом, ніж грунтовими дорогами. Outlander досить добре керується з мінімальним креном кузова, а якість поїздки залишається комфортною навіть на невеликих неровностях. 
 

 Характеристики Mitsubishi Outlander 2024 
 Потужність   181 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,6 с 
 Максимальна швидкість   191 км/год 
 Середня витрата палива   8,7 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   55 л 

Безпека

Автоматичне екстрене гальмування переднім і заднім ходом, моніторинг сліпих зон та задні датчики паркування є стандартними для всієї лінійки Міцубісі Аутлендер 2024. Комплектації SE і вище додають адаптивний круїз-контроль, активний контроль смуги руху, систему камер кругового огляду, розпізнавання дорожніх знаків, склоочисники з датчиком дощу та передні датчики паркування.

Розміри та вага

  • Колісна база - 270 см,
  • Довжина - 470 см,
  • Ширина - 185 см,
  • Висота - 174 см.

Споряджена вага авто коливається від 1629 кг до 1925 кг.

Можливі комплектації

Купити Міцубісі Аутлендер 2023 можна в бензиновій та плагін-гібридній версії. Бензинова модель доступна в комплектаціях ES, SE, Black Edition і SEL. Плагін-гібрид представлений специфікаціями ES, SE, SEL Platinum Edition.

 

Попередній огляд Огляд Honda HR-V 2024: стильний і практичний
Знайти нову Хонда ХРВ 2024 на AUTOMOTO.UA
Вибрати новий електричний кросовер Ауді Q4 e-tron 2024 року на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Audi Q4 e-tron 2024