Огляд тест-драйву: Audi S5 2018

6 червня 2018

Сучасний Audi s5 це продуктивна версія A5, компактних купе і кабріолетів. Дводверні/чотиримісні моделі приваблюють вражаючою зовнішністю, новітніми технологіями і  «вільним духом» нового A5, додаючи від себе V6 турбодвигун, покращені гальма та інші неймовірні елементи. Усі audi s5 2018 стандартно оснащені системою повного приводу, гарантії відмінного зчеплення. Суперниками автомобіля вважаються BMW 440i і новий Infiniti Q60 Red Sport. Окремо пропонується п’ятидверний ліфтбек S5 Sportback, який змагається з BMW 4 Series Gran Coupe.

Огляд тест-драйву: Audi S5 2018

Вам сподобається

Якщо ви встигли познайомитися з оригінальними купе і кабріолетами A5, але хочете отримати більше потужності і продуктивності, новий s5 стане логічним вибором. Крім того, автомобіль потішить надсучасними активними технологіями і системами безпеки.  

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви належите до водіїв, яким необхідна механічна коробка передач, розгляньте варіант BMW 4 Series. Бажаючим отримати кабріолет з тканинним дахом замість металевого, на допомогу, знову таки, прийде 4 Series. А Lexus RC і новий Infiniti Q60 потішать більш виразною зовнішністю.

Нове у 2018 році

У поточному році audi s5 купе і кабріолет постали перед нами абсолютно оновленими. Створені на основі A5, спортивні версії гарантують серйозний запас потужності, завдяки V6 турбодвигуну на 354 кінських сил, та потужніші гальма.

Враження від їзди

Старший родич A5 вражає чудовим поєднанням потужності, динаміки і придатності до повсякденної їзди. У формі нового s5 поняття продуктивності було піднесено на новий рівень без найменшої шкоди комфорту. Миттєва подача потужності від нового турбодвигуна вражає. Купе сотні досягає за 4.7 секунд, кабріолету вдається це зробити за 5.1 секунд. Звук двигуна особливо заворожує у режимі Dynamic, хоча для повсякденного пересування більше підходить режим Standard. Вразить автомобіль не тільки несучись по прямій, а й входячи у круті повороти.

Найкращі характеристики

Так само як новий седан s4, харизматичний s5 отримав спортивні передні сидіння з масажною функцією. Та функція, яку починаєш цінувати під час тривалих подорожей.

Технічні характеристики audi s5 дозволяють претендувати на звання інтелектуального автомобіля. Належачи до відомого люксового сімейства, купе і кабріолети постачаються з цифровою приладовою панеллю «Virtual Cockpit», реалістичною навігаційною інтеграцією «Google Maps», 4G LTE сполученням та повним набором систем безпеки.

Детально про автомобіль Audi S5

Інтер’єр

Купе і кабріолети вміщують чотирьох людей, замість звичних для A4 п’яти. Крім того, на задніх сидіннях не дуже добре з простором. Більшості дорослих буде просто тісно, а процес посадки і висадки може стати серйозним випробуванням. На щастя передні сидіння тішать. На додачу до вже згаданої масажної функції вони мають пневматичні бічні валики, які надійно утримують корпус під час динамічного водіння. Салон виглядає сучасно і вишукано з неймовірним екраном інформаційно-розважальної системи.

Відео тест-драйв Audi S5 2018 року

Екстер’єр

Маючи спорідненість з S4/A4, купе і кабріолети s5 сильно нагадують A5. Попереду зустрічають велика решітка радіатора і скульптурний капот, додаючи масивності. Якщо говорити про відмінності між «родичами», то варто обійти автомобіль і поглянути на задню частину. Моделі s5 мають квадратні вихлопні патрубки, які натякають на потужність. Купе стандартно оснащені панорамним люком, кабріолети вразять чорним тканинним дахом, який складається на швидкості до 50 км/год.

Базова комплектація

Сучасний audi s5 має 2 комплектації: Premium Plus і Prestige. Модель Premium Plus отримала шкіряну обшивку, передні сидіння з 12 режимами налаштування і масажною функцією, тризонний клімат-контроль і відмикач гаражних дверей «HomeLink». Базова інформаційна/аудіо система включає 7.0-дюймовий дисплей, 10 динаміків, AM/FM/HD радіо, CD програвач і входи для USB і SD. Сполучення Apple CarPlay і Android Auto також стандартне. Про безпеку дбають моніторинг сліпих зон і асистуючі системи, які здатні зупинити автомобіль або уникнути зіткнення.

Опційне обладнання

Перейшовши до комплектації Prestige, ви отримаєте цифрову приладову панель «Virtual Cockpit», аудіосистему «Bang & Olufsen» на 19 динаміків, навігацію, 8.3-дюймовий дисплей і систему паркування з камерами. Інші опції увійшли до пакету «S Sport», з яким покупець може розраховувати на адаптивну підвіску, спортивний задній диференціал, вентиляцію передніх сидінь і шкіру Nappa. Пакет «Driver Assistance» розширить комплектацію моделі Prestige за рахунок системи утримання смуги руху, адаптивного круїзу контролю і системи розпізнавання дорожніх знаків. Купе і кабріолети можна оснастити 19-дюймовими колесами замість стандартних 18-дюймових.

Під капотом

Єдиним для усіх audi s5 став двигун V6 на 3.0 літри з турбонаддувом. Він гарантує 354 кінських сил і 500 Нм. Пару йому складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Привід стандартно на всі колеса. Купе до сотні розганяється за 4.7 секунди. Витрата пального становить 9.8 л/100км у міському, 5.8 л/100км у заміському і 7.3 л/100км у змішаному циклах. Кабріолет до 100 км/год розганяється за 5.1 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 10.2 л/100км у місті, 6.2 л/100км за його межами і 7.7 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Infiniti Q50 2018
Огляд тест-драйву: Infiniti Q50 2018
Огляд тест-драйву: Dodge Grand Caravan 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Dodge Grand Caravan 2018