Огляд тест-драйву: BMW 4 Series 2018

28 лютого 2018

Сучасний BMW 4 Series доступний у трьох формах: купе, кабріолет і ліфтбек на чотири двері, який дістав назву «Gran Coupe». Два перших варіанта з їх конфігурацією на дві двері і 4 пасажира роблять наголос на спортивності, у той час, як п’ятимісний  Gran Coupe додає практичності завдяки більшому багажному відділенню. Під капотом усіх моделей зустрічаються двигуни на 4 або 6 циліндрів. Автомобілі можуть бути з приводом на задні та на всі колеса. Високопродуктивна версія M4 представлена у кузові купе і кабріолет. Відповідаючи канонам BMW, автомобілі доступні з механічною коробкою передач, що відокремлює 4 Series від Mercedes-Benz C-Class, Infiniti Q60 і Lexus RC. Для підтримання форми у поточному році відбулося декілька незначних змін.

Огляд тест-драйву: BMW 4 Series 2018

Вам сподобається

Купе і кабріолет 4 Series це дводверні версії BMW 3 Series. Якщо ви бажаєте отримати позитивну динаміку ходу седану у більш незвичній формі, БМВ 4 серії до ваших послуг. Що стосується Gran Coupe, то він якимось неймовірним чином поєднує відмінне управління, привабливу зовнішність з високим рівнем практичності.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якою вражаючою не була лінійка 4 Series, її представники не єдині гравці у сегменті. Комусь може не вистачати технічності Mercedes-Benz C-Class або нового Audi A5, а комусь бракуватиме плавності ліній Lexus RC ібо Infiniti Q60.

Нове у 2018 році

У поточному році BMW 4 Series отримали незначне оновлення екстер’єру спереду і ззаду, тугішу підвіску, покращене управління, нові кольори та чотири нових варіанти дисків. Доступними стали повністю світлодіодні адаптивні головні фари. У салоні можна помітити новий обід керма та оновлений цифровий інтерфейс для моделей з навігацією.

Враження від їзди

Сучасний 4 Series взяли спритність, відчуття швидкості і баланс ходу у 3 Series і доповнили ширшою посадкою і нижчим центром тяжіння. Таким чином, 4 Series стали ідеальними партнерами ентузіастів, які насолоджуються процесом їзди і не зважають на шум дороги або жорсткість ходу. Версія Gran Coupe, між тим, націлена на аудиторію, яка полюбляє переходити на крейсерську швидкість і отримувати задоволення від приємного пересування. Нам сподобалось поєднання жвавих, але плавних дорожніх манер з достатньою кількістю внутрішнього простору. Базові моделі 430i використовують чотирьохциліндровий турбодвигун на 252 кінських сил. Це один із наших улюблених двигунів, який вже встиг стати улюбленцем серед водіїв. Тим, кому його потужності виявиться замало, варто розглянути варіант моделі 440i з шестициліндровим турбодвигуном на 326 кінських сил. Шаленцям можна порадити BMW M4, автомобіль відомий своєю дикістю.

Найкращі характеристики

Базовий 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун 4 Series дійсно хороший, що зменшує кількість причин для переходу до шестициліндрового варіанту. Він потішить хорошим запасом потужності та економією.  

З БМВ 4 серії вам не доведеться обирати між класичним купе і відкритим кабріолетом, оскільки у останнього є твердий дах з електроприводом, який складається за декілька секунд.

Детально про автомобіль BMW 4 Series 

Інтер’єр

Купе і кабріолети BMW 4 Series мають 4 сидіння, але лише передні підходять для довготривалого перебування дорослих. Задні сидіння тісні, до того ж, туди не так просто потрапити. Задні двері та елегантна лінія даху Gran Coupe спрощують процес посадки та підвищують загальний рівень комфорту. Яку б модель ми не розглядали, дійсно пощастить тій людині, яка опиниться за кермом. На ній зосереджені всі прилади, до неї звернуті перемикачі і покращена інформаційно-розважальна система iDrive. Вантажного простору вдосталь у купе, але Gran Coupe пропонує понад 1.3 м3 при складених сидіннях.

Екстер’єр

У 2018 році зовнішність БМВ 4 серії була оновлена, але зміни вкрай незначні. Розробники переглянули ніс, збільшили центральний повітрозабірник та подовжили задню освітлювальну групу. Кабріолет і купе дуже подібні, але в цьому немає нічого дивного. З піднятим дахом кабріолет від купе майже не відрізнити. На фоні родичів виділяється 4 Series Gran Coupe. Маючи таку саму довжину, що у купе і кабріолету, він виглядає довшим. Візуальної довжини додають додаткові задні двері.

Базова комплектація

Базові версії 430i купе, кабріолету і ліфтбеку BMW 4 Series можуть виглядати по різному, але усі мають однаковий перелік оснащення. Так, до нього увійшли: передні сидіння з 10 режимами налаштування й електроприводом, світлодіодні головні фари, автоматичний клімат-контроль і, у моделях купе і ліфтбек, люк даху. Версія Gran Coupe отримала електропривод дверей багажника. Стандартними елементами інформаційно-розважальної системи стали: AM/FM/CD/HD радіо, 9 динаміків, USB-вхід, Bluetooth і 6.5-дюймовий дисплей. Модель 440i пропонує потужніший шестициліндровий двигун.

Опційне обладнання

У найкращих традиціях справжніх німецьких автомобілів передбачено чимало засобів покращення і персоніфікації 4 Series. Ви можете обрати аудіосистему «Harman/Kardon» з 16 динаміками, функцію відкривання багажника без рук чи шкіряну обшивку. Більшість опцій, між тим, розподілено по пакетам. Так, пакет «Technology» подбає про навігацію і спеціальні додатки. Пакет «Driver Assistance» додасть моніторинг сліпих зон, а «Active Driving Assistant» подбає про безпеку завдяки системі попередження про можливе зіткнення, автоматичному гальмуванню та виявленню пішоходів. Окремо доступні функція бездротової зарядки і точка Wi-Fi.

Технічні характеристики

Для БМВ 4 серії доступні два двигуна. Базовим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 252 кінських сили та 350 Нм. Пару йому складає автоматична коробка на вісім ступенів. З приводом на задні колеса сотні автомобіль досягає за 5.8 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 7.4 л/100км у міському, 4.9 л/100км у заміському та 5.8 л/100км у змішаному циклах. З приводом на всі колеса витрата зростає до 7.8, 5.2 та 6.2 л/100км відповідно. Більше потужності, а саме 326 кінських сил і 450 Нм, пропонує шестициліндровий двигун. З приводом на задні колеса й автоматичною коробкою на вісім ступенів відмітка у 100 км/год досягається за 5.0 секунд. Витрачає 4 Series 9.1 л/100км у місті, 5.5 л/100км за його межами і 7.3 л/100км у середньому. З приводом на всі колеса автомобіль досягає сотні за 4.9 секунди, витрачаючи 7.3 л/100км у змішаному циклі. При бажанні двигун можна укомплектувати шестиступінчастою механічною коробкою передач.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Sequoia 2018
Огляд тест-драйву: Toyota Sequoia 2018
Огляд тест-драйву: Nissan Sentra 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Sentra 2018