Огляд тест-драйву: Toyota Sequoia 2018

28 лютого 2018

Габаритний Toyota Sequoia - це справжній позашляховик, відомий надійністю та місткістю. Хоча не такий сучасний та просторий як Chevy Suburban або Ford Expedition Max, нинішній Sequoia має що запропонувати з трьома рядами сидінь та новим набором систем допомоги водієві, до якого увійшли система попередження про можливе зіткнення та автоматичне гальмування. Здатність буксирувати 3.356 кг не найкращий показник сегменту, але більшість сімей влаштує. Перевірений 5.7-літровий V8 гарантує достатній запас потужності. Тим, хто регулярно їздить по битим шляхам, у нагоді стане система повного приводу, яка дозволяє цьому масивному, рамному позашляховику заїхати туди, куди інші не здатні.

Огляд тест-драйву: Toyota Sequoia 2018

Вам сподобається

Якщо солідна репутація надійності та витривалості означають для вас більше, ніж максимальна буксирувальна здатність та економія пального, Toyota Sequoia заслуговує на увагу. А нові стандартні системи безпеки підсилили, і без того, бездоганну репутацію позашляховика.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Тим, хто шукає більш сучасний дизайн, кращий запас потужності і ліпші буксирувальні можливості, варто розглянути варіанти від Chevrolet/GMC, Ford або Nissan. Покупцям, які хочуть отримати 7 або 8 місць та параметри ходу як у легкового автомобіля, припадуть до смаку Toyota Highlander або Chevrolet Traverse.  

Нове у 2018 році

У поточному році Sequoia отримав набір систем безпеки «Safety Sense-P», який додасть: автоматичне гальмування в екстрених ситуаціях, систему попередження про зміну смуги руху з попередженням про пересічення лінії розмітки, адаптивний круїз-контроль та автоматичне дальнє світло. Моніторинг сліпих зон та система попередження про перехресний рух також увійшли у базу. До лінійки приєдналася комплектація TRD Sport.

Враження від їзди

Управління великим позашляховиком неможна порівнювати з управлінням кросовером, але сучасний Sequoia на диво простий у керуванні. Незважаючи на чималі габарити, позашляховик впевнено долає повороти, а незалежна задня підвіска зводить до мінімуму крен корпуса. Щоправда, такі налаштування стали причиною жорсткої їзди. Ситуація покращується з пневматичною підвіскою моделі Toyota Sequoia Platinum, але ціна на неї в 2018-му досить висока. Рульове управління досить точне, хоча відчувається трохи важкуватим на низьких швидкостях. Приємним фактором стала надійна звукоізоляція. Стандартні монітор заднього виду, моніторинг сліпих зон та система попередження про перехресний рух позаду стануть надійними помічниками при виконанні маневрів.

Найкращі характеристики

Габаритні позашляховики коштують чимало, тому добре усвідомлювати, що ваша масивна інвестиція збереже свою цінність надовго. Відмінні показники надійності і витривалості також грають на користь Sequoia.

У той час, як деякі виробники все ще пропонують дороговартісні пакети і окремі моделі для того, щоб отримати бажані системи безпеки і допомоги, Toyota зробила набір TSS-P стандартним для всіх Sequoia. До нього увійшли: система попередження про можливе зіткнення з функцією виявлення пішоходів, автоматичне гальмування, автоматичне дальнє світло, адаптивний круїз-контроль та система попередження про зміну смуги руху.

Детально про автомобіль Toyota Sequoia 2018

Інтер’єр

Тойота Секвойя в новому кузові вміщує вісьмох людей на трьох рядах. Дорослим пасажирам непокоїтися не варто, вони отримують вдосталь простору та легкий доступ завдяки великим заднім дверям та другому ряду, який можна посунути. Секції сидіння другого ряду, розрахованого на трьох пасажирів, можна посувати вперед/назад окремо одна від одної та повністю складати. Опцією стали капітанські крісла другого ряду та електропривод третього. Загалом, салон Sequoia можна підлаштувати під будь-які потреби. Стилізацію інтер’єру особливо виразною назвати не можна, але як завжди з автомобілями Toyota, якість співвідношення деталей відмінна.

Відео тест-драйв Тойота Секвойя 2018

Екстер’єр

Випромінюючи велич, тюнінгований Sequoia 2018 року став самим довгим, широким і високим позашляховиком Toyota. А з урахуванням подовженої колісної бази, автомобіль виглядає ще більшим. Таке збільшення позитивно відобразилося на внутрішньому просторі, якості їзди та стабільності ходу. Зовнішність Sequoia не можна назвати такою, що виділяється з натовпу, але з новою решіткою радіатора і передніми бамперами позашляховик виглядає привабливо.

Базова комплектація

На розсуд покупця представлено чотири комплектації: SR5, TRD Sport, Limited і Platinum. Стандартними для SR5 стали: протитуманні фари, люк з електроприводом, камера заднього виду, рейлінги даху, трьохзонний автоматичний клімат-контроль, прилади Optitron, телескопічне шкіряне кермо з елементами управління телефонним зв'язком і Bluetooth, водійське сидіння з 8 режимами налаштування, 18-дюймові литі диски та аудіосистема Entune Audio Plus. Модель Limited додасть: електропривод дверей багажника, 20-дюймові колеса, шкіряні сидіння та аудіосистему Entune Premium Audio. Модель Platinum потішить: перфорованими шкіряними сидіннями, динамічним круїз-контролем, адаптивною підвіскою, пневматичною підвіскою та аудіосистемою Entune Premium JBL Audio.

Опційне обладнання

Усім моделям доступний задній або повний привід. Опціями для SR5 стали пакет «Sport» з 20-дюймовими колесами та пакет «Premium» зі шкіряними сидіннями, електроприводом третього ряду сидінь, підігрівом передніх сидінь та аудіосистемою Entune Premium Audio з навігацією. Модель Limited можна доповнити розважальною системою для задніх рядів Blu-ray з 9.0-дюймовим дисплеєм та капітанськими кріслами другого ряду у конфігурації на сім місць. Єдиною опцією для моделі Platinum став унікальний колір екстер’єру.

Технічні характеристики

За потужність Toyota Sequoia відповідає 5.7-літровий V8 двигун на 383 кінських сили та 547 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. Габаритний позашляховик можна доповнити системою повного приводу. Витрата пального у Toyota Sequoia перебуває на рівні 18.4 л/100км у міському, 13.8 л/100км у заміському та 16.4 л/100км у змішаному циклах.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford F-150 2018
Огляд тест-драйву: Ford F-150 2018
Огляд тест-драйву: BMW 4 Series 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 4 Series 2018