Огляд тест-драйву: BMW 8 Series 2019

8 липня 2019

Після тривалої відсутності BMW 8 Series повернувся як флагман німецького бренду. Як і у випадку попередника з 90-х, новий 8 Series 8 Series доступний у формі купе і, вперше, кабріолету. Новачки прийшли на зміну моделям 6 Series, принісши вражаючий дизайн, неймовірне оснащення, сучасні технології і неймовірний запас потужності. Так, BMW M850i xDrive вражає V8 турбодвигуном на 530 коней, стандартним повним приводом і здатністю розганятися до сотні за 3.7 секунди. Цінник, щоправда у красунчика відповідний, але як би там не було, коштує він менше ніж Mercedes-Benz S-Class Coupe.  

Огляд тест-драйву: BMW 8 Series 2019

Вам сподобається 

Якщо ви хочете великий, розкішний автомобіль з серйозним запасом потужності і відмінним управлінням, BMW 8 Series 2019 до ваших послуг. У формі кабріолету він пропонує все те саме плюс переваги відкидного даху.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо простір для вас важливий, більш того, ви плануєте перевозити пасажирів на задньому сидінні, купе і кабріолет Mercedes S-Class підійдуть краще. Тим, у кого необмежений бюджет,  є сенс поглянути в сторону Bentley Continental GT з двигуном на 12 циліндрів. Тим же, хто хоче знайти щось менше і дешевше, варто розглянути варіанти купе Mercedes-AMG E 53 і Audi RS 5.

Нове у 2019 році 

Купе і кабріолет 8 Series повністю оновили. Перед нами абсолютно нові моделі, про яких нічого не було чути два десятиріччя. Крім того, сучасні 8 Series можна вважати першопрохідцями перед восокопрудуктивним BMW M8 і Series Gran Coupe.

Враження від їзди 

Новий BMW 8 Series пропонує бажану комбінацію потужності і спритності, з наголос на першому. Моделі BMW більш потужні, швидкі і точні, ніж Mercedes-Benz S-Class, але вони не настільки швидко орієнтуються на трек як Audi RS 5. Між тим, як для великого купе з вагою майже 2.041 кг рухається BMW на диво жваво. Свій внесок зробили спортивне шасі, восьмиступінчаста автоматична коробка передач і двигун. 4.4-літровий V8 турбодвигун гарчить як навіжений, дозволяючи купе сотні досягати за 3.7 секунди, а кабріолету – за 3.9 секунди. Опинившись на звивистій дорозі, за діло беруться стандартна система повного приводу і система управління чотирма колесами, які гарантують пристойну швидкість і мінімальний крен корпусу при проходженні поворотів. На щастя для шибайголів, які люблять погасати, контроль стабільності і протибуксувальна система здатні утримати автомобіль навіть у спортивному режимі. Навряд чи знайдеться багато водіїв, які витискатимуть такий максимум з 8 Series, але приємно усвідомлювати, що навіть при шаленій їзді нічого не загрожує. 

Найкращі характеристики 

Новий 8 Series голосно заявляє про свою присутність на дорозі, значні габарити роблять свою справу. Автомобіль вирізняється масивним, але елегантним профілем, особливо це стосується купе. Гідну пару кузову складає вражаюче потужний двигун. 

Зі здатністю розподіляти потужність на чотири колеса, розташована у задній частині система «xDrive» здатна буквально передати всю потужність землі. На додачу до покращення потужності водій отримує повний привід.

Детально про автомобіль BMW 8 Series

Інтер’єр 

Салон BMW 8 Series купе і кабріолету розрахований на чотирьох пасажирів і вирізняється вишуканістю. Як і очікувалося заднє сидіння мале, особливо у порівнянні тим, що пропонує Mercedes-Benz S-Class. Передні сидіння, між тим, тішать надійною підтримкою і комфортом. Налаштувати їх легко завдяки 20 режимам. М’яка шкіра «Merino» доступна у декількох кольорах, плюс можна обрати дерев’яні чи металеві вставки. Центральний, 10.25-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи відповідає за навігацію, аудіо та інші функції і системи. Пару йому складає 12.3-дюймовий цифровий екран, який можна налаштувати виходячи з власних уподобань. Заднє сидіння можна скласти, збільшивши вантажний об’єм до 396 літрів. 

Відео тест-драйв BMW 8 Series 2019 року

Екстер’єр 

В той час як перші 8 Series були вуглуватими і клиновидним, що не заважало їм бути класним для 90-х, сучасні версії вирізняються масивністю дизайну. Автомобіль виділяється за рахунок плавних вигинів, скульптурних боків і фірмової решітки радіатора. Купе отримали круту лінію даху. Кабріолети мають тканинний дах, доступний лише у двох кольорах. Як і у випадку з кабріолетами 6 Series, найкраще 8 Series виглядає з опущеним дахом. Усі сучасні моделі їздять на 20-дюймових колесах. 

Базова комплектація 

На додачу до потужного двигуна, потенційний власник 8 Series може розраховувати на підігрів і 20 режимів налаштування передніх сидінь, шкіряну обшивку, двозонний клімат-контроль, двері з функцією «м’якого» закривання, універсальний відкривач гаражних дверей, електропривод багажника і склоочисники з сенсорами дощу. Що стосується технологій, то тут передбачені 10.25-дюймовий дисплей з Apple CarPlay і Android Auto, остання версія системи iDrive 7.0, точка Wi-Fi, бездротова зарядка і аудіосистема «Harman Kardon» на 16 динаміків. Про безпеку дбають систем попередження про виїзд за межі смуги руху, попередження про можливе зіткнення з автоматичним екстреним гальмуванням і активна система виявлення сліпих зон.

Опційне обладнання 

Пакет «Driving Assistance Professional» додає активний круїз-контроль і допомогу при маневрі ухиленні. Пакет «Comfort Seating» подбає про наявність вентиляції передніх сидінь і підігріву передніх підлокітників і керма. Кабріолети пропонують функцію обігріву ділянки шиї. Опціями стали високопродуктивні шини і охолоджувач двигуна. Пакет «Individual Composition» дозволяє обрати колір і обшивку екстер’єру і інтер’єру. Окремими опціями стали дах з вуглецевого волокна, система нічного бачення і аудіосистема «Bowers & Wilkins».

Під капотом 

За потужність моделей 2019 року відповідає 4.4-літровий V8 турбодвигун на 530 кінських сил і 750 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно повний. Розгін до сотні відбувається за 3.7 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 13.1 л/100км у міському, 9.7 л/100км у заміському і 7.8 л/100км у змішаному циклах. Кабріолет з аналогічним двигуном сотні досягає за 3.8 секунди. Витрата пального сягає рівня 13.6 л/100км у місті, 8.0 л/100км  за його межами і 10.0 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Fiat 124 2019
Огляд тест-драйву: Fiat 124 2019
Огляд тест-драйву: Subaru BRZ 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Subaru BRZ 2019