Огляд тест-драйву: Subaru BRZ 2019

9 липня 2019

Завдяки полегшеній конструкції, приводу на задні колеса і відмінній підвісці, Subaru BRZ 2019 дає можливість як шибайголовам, так і простим водія отримати те задоволення, знайти яке зараз стає важко. Доступний і просто класний BRZ чимало спільного має з Toyota 86. Внеском Subaru у загальну справу став 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун, завдяки якому знизився центр тяжіння і покращилося управління. Видовжений капот, вкорочена задня частина і крихітні задні сидіння відповідають класичним вимогам жанру, до якого також належать Chevy Camaro і Ford Mustang. 

Огляд тест-драйву: Subaru BRZ 2019

Вам сподобається 

Якщо ви шукаєте невелике, стильне купе, яке любить підкорювати круті повороти, Subaru BRZ заслуговує на увагу. При 200 конячках під капотом неважкий BRZ не демонструє шаленої швидкості, але швидкість водій відчує. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Ті, хто прагнуть отримати винятковий водійський досвід, мають поглянути в сторону Mazda MX-5 Miata, Ford Mustang чи Nissan 370Z. Виразні Mustang, 370Z і Camaro пропонують помітно більше потужності, хоча і коштують більше. Тим, кому все ж потрібні придатні до використання задні сидіння, варто протестувати VW GTI.

Нове у 2019 році 

У поточному модельному році BRZ отримало оновлену навігаційну систему «Starlink» з надсучасними покращеннями. В обмеженій кількості, всього 250 автомобілів, була представлена версія Series.Gray BRZ з унікальним кольором кузова «Gray Khaki», чорними колесами і унікальним оздобленням. 

Враження від їзди 

Ті, хто очікують на розгін з місця з втиснення тіла у сидіння, не відчують його у Subaru BRZ 2019, але, зрештою, це не головне у цьому маленькому купе. Відмітки у 100 км/год автомобіль досягає за 7.6 секунд. Справжнє задоволення від управління таким автомобілем полягає у витисненні кожної краплини потужності з двигуна, отримуючи чистий кайф від вражаюче точних переходів шестиступінчастої механічної коробки передач і доведення купе до меж можливостей. Випробуйте автомобіль на звивистій дорозі і відчуйте майстерність, з якою BRZ підкорює кожен крутий поворот. Задня частина ніби натякає на дрифт, але електронна система курсової стійкості втручається в процес, щоб повернути автомобілю стабільність і лінійність руху. На додачу купе тішить точним управлінням, потужними гальмами і енергійним двигуном. Для тих, хто не дуже ладнає з механічними коробками, Subaru пропонують шестиступінчасту автоматичну версію. Технічні характеристики Subaru BRZ потішать як шибайголів, так і звичайних водіїв. 

Найкращі характеристики 

Доступний моделям Limited і Series.Gray, багатофункціональний LCD дисплей, розміщений праворуч від тахометра, здатний відображати температуру масла і води, силу гальмування, кут повороту автомобіля, поперекове динамічне навантаження і, навіть, виконувати роль секундоміру. 

Пакет «Performance» є обов’язковим для тих, хто вважає себе ентузіастом. Завдяки пакету водій отримує 4-поршневі супорти і ротори «Brembo» попереду та 2-поршневі супорти і ротори позаду. Частиною пакету стали продуктивні амортизатори «Sachs» та унікальні 17-дюймові колеса з легкого сплаву. 

Детально про автомобіль Subaru BRZ 

Інтер’єр 

Салон Subaru BRZ передбачає низьку водійську позицію у добре підбитому ковшеподібному сидінні. Рульове колесо на три спиці, важіль перемикання передач і елементи управління, все розраховано на динамічну їзду. Навіть тахометр розташований там, де має бути, перед водієм, таким чином, водій може слідкувати за двигуном. В салоні є чотири сидіння, але задні настільки малі, що їх заледве можна використовувати. Між тим, їх можна скласти і збільшити вантажний простір. Загальний рівень ергономіки високий, хоча інформаційно-розважальна система, незважаючи на всі оновлення, відчувається трохи застарілою. 

Відео тест-драйв Subaru BRZ 2019 року

Екстер’єр 

При 65.4 см у довжину Subaru BRZ на 3.9 см коротший за Chevy Corvette. З іншого боку, він на тих самих 3.9 см довший за Mazda MX-5 Miata. Видовжений капот і широка посадка додають Subaru масивності. Мало чим відрізняючись від Toyota 86, BRZ отримав власні, унікальні бампери і колеса. Задню частину доповнюють дві вихлопних труби і алюмінієвий спойлер. Стандартними є світлодіодні головні фари. Ексклюзивна модель Series.Gray отримала 17-дюймові, чорні колеса з легкого сплаву, колір «Cool Gray Khaki», капюшони дзеркал «Crystal Black Silica» і чорні емблеми. 

Базова комплектація 

Нинішній Subaru BRZ доступний у двох комплектаціях: Premium і Limited. Моделі Premium пропонують 6.2-дюймовий сенсорний, багатофункціональний дисплей, AM/FM/CD систему на 8 динаміків, Bluetooth, USB порти, камеру заднього виду, механічне налаштування водійського сидіння, диференціал з обмеженим проковзуванням «Torsen», 17-дюймові колеса, круїз-контроль, шкіряний важіль перемикання передач і рульове колесо, яке налаштовується по куту і вильоту. Моделі Limited додають шкіряну обшивку, підігрів передніх сидінь, двозонний автоматичний клімат-контроль, світлодіодні протитуманні вогні, 7.0-дюймовий сенсорний екран з навігаційною системою, Apple CarPlay і Android Auto, кнопкове запалювання, 4.2-дюймовий, кольоровий дисплей відображення приладів та червоні акценти салону. 

Опційне обладнання 

Список доступних елементів BRZ не дуже великий. Якщо ви хочете отримати автоматичну коробку передач, варто обрати модель Limited. Опцією для Limited з механічною коробкою став пакет «Performance» з чорними колесами з легкого сплаву, гальмами «Brembo» і передніми/задніми амортизаторами «Sachs». На жаль, моніторинг сліпих зон, динамічний круїз-контроль чи автоматичне гальмування не доступні взагалі. 

Під капотом 

Єдиним для BRZ став 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 200 кінських сил і 205 Нм. Двигун Субару БРЗ відзначається точністю роботи і продуктивністю. Стандартно компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Привід на задні колеса. Розгін до сотні відбувається за 7.6 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 10.4 л/100км у міському, 6.3 л/100км у заміському і 7.8 л/100км у змішаному циклах. З доступною автоматичною коробкою розгін відбувається за 8.2 секунд. Витрачає автомобіль 9.6 л/100км у міському, 5.7 л/100км у заміському і 7.1 л/100км у змішаному циклах

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 8 Series 2019
Огляд тест-драйву: BMW 8 Series 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Blazer 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Blazer 2019