Огляд тест-драйву: BMW 8 Series 2020

24 січня 2020

Новий BMW 8 Series це відмінний автомобіль. За увагу покупця він змагається з такими важковаговиками класу, як Audi R8, Lexus LC і Mercedes-Benz SL. Супер сила автомобіля криється у тому, наскільки вміло він поєднує спортивну динаміку з розкішним салоном. Основним недоліком стали не надто просторі задні сидіння у моделях з однією парою дверей. 

Огляд тест-драйву: BMW 8 Series 2020

Нове у 2020 році 

  • Поява моделі 840i з шестициліндровим двигуном 
  • Дебют моделі M8 і M8 Competition

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Серед моделей лінійки 8 Series майже кожен покупець знайде щось для себе, звісно, якщо дозволяє бюджет. На 2020 модельний рік до купе і кабріолету приєднався седан. У наступному році доступними будуть 840i M8 і M8 Competition. Кожна модель і версія гарантує високий рейтинг надійності і безпеки. Якщо серед чисельних варіантів BMW ви все ж не знайдете підходящого, схоже поєднання потужності і розкоші пропонують Mercedes-AMG GT і Porsche Panamera.

Нове чи б/у авто? 

Покупці, які розглядають варіант M850i xDrive у кузові купе чи кабріолет, сміливо можуть поглянути в сторону представників 2019 року. Змін на 2020 рік не передбачено. За такої ситуації з’являється бажання зекономити ще більше і знайти б/у авто, але це буде складно, оскільки BMW тільки у 2019 перезапустили лінійку 8 Series після 20-річної перерви. Варіанти BMW 840i, BMW M8 у кузові купе, BMW M8 у кузові кабріолет, BMW M8 Competition купе і BMW M8 кабріолет стали новинками 2020 модельного року, так само як седан 8 Series Gran Coupe. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

BMW 8 Series чи Mercedes-Benz GT?

Багато спільного з новенькими BMW 8 Series має Mercedes-AMG GT. Вони є яскравими представниками класу розкішних, спортивних автомобілів. Сучасний GT доступний у кузові купе, родстер і седан, потужність його двигунів варіює від 429 до 630 кінських сил. Елементів розкоші у Mercedes більше, особливо при додаванні тримачів напоїв з підігрівом і охолодженням та функції масажу у передніх сидіннях. Зі своєї сторони BMW пропонує більше стандартного оснащення і меншу стартову ціну. Вибір між автомобілями в першу чергу залежить від особистих уподобань.  

BMW 8 Series чи Porsche Panamera?

Серед супер розкішних автомобілів Porsche Panamera  займає одну з найвищих позицій. Це відмінний варіант при бажанні отримати просторий, вишуканий салон. Усі представники сімейства Panamera можуть похвалитися збалансованим рульовим управлінням і потужними двигунами, включно з гібридною силовою установкою. Однак співвідношення ціна-оснащення краще у BMW, його базові моделі гарантують більше стандартних елементів. 

Салон 

Салон седана BMW 8 Series Gran Coupe розрахований на п’ятьох людей. Його задні сидіння гарантують достатню кількість місця. Варіанти купе і кабріолет BMW 8 Series мають одну пару дверей і чотири сидіння. Процес посадки на задні сидіння не найлегший, оскільки простору позаду не так багато, як хотілося б. Не залежно від типу кузова високий рівень комфорту гарантований на передніх сидіннях. Стандартно вони оздоблені шкірою і мають підігрів і електропривод. Як опція пропонується вентиляція попереду і підігрів позаду. Передбачено два повних набори кріплень дитячого крісла LATCH. Якість збірки і оздоблювальних матеріалів це величезна перевага. Навіть базові моделі вирізняються дуже м’якою шкірою обшивки і декоративними елементами з алюмінію або дерева. Об’єм багажника седану становить 439 літрів. У купе багажник вміщує 419 літрів, багажне відділення кабріолету розраховано на 351 літр. Інформаційно-розважальна система iDrive отримала великий, привабливий сенсорний екран і легкі у використанні елементи управління, включно із зрозумілими кнопками і логічними меню. Людям, які не готові розставатися з смартфоном ні на мить, сподобається наявність бездротової зарядки і точки Wi-Fi. Щоправда, на відміну від більшості сучасних автомобілів, BMW пропонують Apple CarPlay як підписку. У базу увійшли навігаційна система, супутникове радіо і аудіо «Harman Kardon» з 16 динаміками. 

Відео тест-драйв BMW 8 Series 2020 року

Технічні характеристики 

Базовим є 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 340 кінських сил і 500 Нм моделі 840i. Пару йому складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Привід стандартно на задні колеса. З такою потужністю у автомобіля немає проблем з набором і утриманням швидкості навіть при вазі у 1.933 кг. До сотні розгін відбувається за 5.2 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.3 л/100км у міському, 6.5 л/100км у заміському  і 7.5 л/100км у змішаному циклах. Повний привід xDrive пропонується як опція, з ним автомобіль до 100 км/год розганяється за 4.9 секунди, витрачаючи 9.8 л/100км у місті, 6.7 л/100км за його межами і 7.8 л/100км у середньому. Моделі M850i xDrive отримали 4.4-літровий V8 турбодвигун на 530 кінських сил і 750 Нм. Компонується він тією самою трансмісією, привід стандартно повний. Сил вистачить на розгін за 3.9 секунди. Показник витрати пального перебуває на рівні 13.9 л/100км у міському, 7.8 л/100км у заміському і 10.0 л/100км у змішаному циклах. Як альтернатива представлений 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 320 кінських сил і 680 Нм, які допомагають сотні досягти за 5.1 секунд, витративши не більше, ніж 6.3 л/100км у змішаному циклі. Новинками стали моделі M8 і M8 Competition. Перша постачається з 4.4-літровим V8 турбодвигуном на 600 кінських сил і 750 Нм. Привід стандартно повний. Сотня досягається за 3.3 секунди, витрата пального зупинилася на відмітці 8.1 л/100км у змішаному циклі. Нова BMW M8 Competition готова вражати 625 кінськими силами з тим самим двигуном. Розженеться вона за 3.2 секунди при витраті пального 10.7 л/100км у змішаному циклі. Як видно з показників усі 8 Series дуже спритні. На додачу автомобілі мають відмінні режими управління, які помітно змінюють його натуру. У режимі «Comfort» можна насолодитися розміреною, комфортною поїздкою, в той час як режими «Sport» і «Sport+» зроблять динаміку більш захоплюючою.  

Безпека 

Нові 8 Series мають чотири роки або 80.467 км пробігу лімітованої гарантії. Стандартними елементами безпеки стали попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, функція виявлення пішоходів, склоочисники з сенсорами дощу, камера заднього виду, адаптивні фари і проекційна приладова панель на вітровому склі. Опціями є адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, попередження про виїзд за межі смуги руху, система допомоги руху по смузі, сенсори паркування, система камер навколишнього бачення, автомобільний реєстратор, система нічного бачення з функцією виявлення пішоходів, система контролю стану водія, автоматичне гальмування після зіткнення та автоматичне дальнє світло. 

Розміри 

Довжина моделей 8 Series у кузові купе і кабріолет становить 484.6 см при вазі у 1.784. Довжина седана обмежуються 509 см при вазі 1.933 кг. 

Можливі комплектації 

На розсуд покупців представлено багато версій, існує три типи кузова. Але, якщо брати в цілому, то вибір зводиться до моделей 840i, 850i, M8 і M8 Competition. Базова, якщо так можна сказати, модель 840i отримала шкіряну обшивку, підігрів і електропривод передніх сидінь, панорамний люк, функцію дистанційного старту, неконтактний електронний ключ і функцію «м’якого» закривання дверей. У її базу увійшли 12.3-дюймовий інформаційний дисплей водія, інформаційно-розважальна система iDrive 7 з 10.25-дюймовим сенсорним екраном, два USB порти, Bluetooth, аудіо «Harman Kardon» з 16 динаміками, супутникове радіо, бездротова зарядка, точка Wi-Fi і навігація. Попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, проекційна приладова панель, 18-дюймові колеса і спортивна вихлопна система теж включені. Система повного приводу xDrive стала опцією. Модель M850i постачається з гальмами і диференціалом «M Sport», адаптивною M підвіскою та аеродинамічним обвісом. Перелік оснащення мало чим відрізняється від того, що пропонує базова модель, хоча з’являється вентиляція передніх сидінь. Динамічна модель M8 гарантує дах з вуглецевого волокна, підігрів і вентиляцію передніх сидінь, підігрів керма і приладову панель, оздоблену штучною шкірою. Перелік систем безпеки поповнили адаптивні фари, система контролю стану водія і аварійне гальмування після зіткнення. Модель M8 Competition вирізняється вихлопною системою «M Sport», спеціальними ременями безпеки M і режимом їзди по треку.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jeep Grand Cherokee 2020
Огляд тест-драйву: Jeep Grand Cherokee 2020
Огляд тест-драйву: Honda Insight 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Insight 2020